tecnx

Becerikli
Ekran kartımın modeli MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC,
Hem OCCT hem FurMark ile ekran kartını tam yüke soktuğumda sıcaklıklar 80 (FurMark'ın testte 78, 79, 80 derecede gezindi ilk başta bir 82 yazdı) dereceleri görüyor. Bu sene başında almıştım.
Yaz ayında bu kadar sıcaklık normal mi? Testi 2K Çözünürlükte yaptım.
Bu sıcaklıklar normal mi?

11.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
80 84 civarı genelde FE kartların sıcaklık aralığı, bence çok kötü sıcaklık değerleri.

Ventus serisinin özellikle de 2 fanlıları genelde sıcak çalışıyor bildiğim kadarıyla. Sıcaklıklar yüksek, yaz ayı da ekstra ekleme yapmış.
Aşırı tehlikeli dereceler değil sorun çıkartmaz ama yükselmemesi lazım. Hava akışı kötüyse kasaya egzoz fan eklemesi veya undervolt yapabilirsiniz. Kışın da zaten en az 5-10 derece daha serin çalışır.

Ventus serisinin özellikle de 2 fanlıları genelde sıcak çalışıyor bildiğim kadarıyla. Sıcaklıklar yüksek, yaz ayı da ekstra ekleme yapmış.
Aşırı tehlikeli dereceler değil sorun çıkartmaz ama yükselmemesi lazım. Hava akışı kötüyse kasaya egzoz fan eklemesi veya undervolt yapabilirsiniz. Kışın da zaten en az 5-10 derece daha serin çalışır.
Kış aylarında da yapmış olduğum bi Furmark sonucu o da maksimum sıcaklığı 76 derece göstermiş. Dediğiniz gibi ventus serisi sıcak çalışıyor. Bakıma götürmek fayda sağlar mı? Daha bu sene başında aldım bu ekran kartını sıfır olarak

Ekran kartımın modeli MSI GeForce RTX 4070 Super 12G Ventus 2X OC,
Hem OCCT hem FurMark ile ekran kartını tam yüke soktuğumda sıcaklıklar 80 (FurMark'ın testte 78, 79, 80 derecede gezindi ilk başta bir 82 yazdı) dereceleri görüyor. Bu sene başında almıştım.
Yaz ayında bu kadar sıcaklık normal mi? Testi 2K Çözünürlükte yaptım.
Bu sıcaklıklar normal mi?

Eki Görüntüle 176431

Kasa modeli nedir?

Kış aylarında da yapmış olduğum bi Furmark sonucu o da maksimum sıcaklığı 76 derece göstermiş. Dediğiniz gibi ventus serisi sıcak çalışıyor. Bakıma götürmek fayda sağlar mı? Daha bu sene başında aldım bu ekran kartını sıfır olarak

Kart yeniymiş ben bakıma ihtiyacı olduğunu sanmıyorum, macun kurumuşsa yine belli olmaz ama dediğim gibi pek sanmıyorum. Garanti kapsamında yeniletilebiliyorsa faydası olabilir ama iş kart modelinin soğutma performansında bittiği için yine aşırı bi fark olmayacağı kanaatindeyim.

Bunlardan önce hava akışından emin olmak daha mantıklı, arkadaşların dediği gibi kasa bilgisi verebilirseniz iyi olur.

Msi mag airflow 120a: https://tr.msi.com/PC-Case/MAG-FORGE-120A-AIRFLOW-B65
Kasanın fotoğrafını atar mısın?
Önde 3, arkada 1 çıkış fan var birde üst tarafta sıvı soğutma fanları işlemciye ait

Önü mesh yapıda

Normalde bu aylarda kaç derecede olmalı sıcaklıklar?

Kasa içi de böyle sağı solunu söktüm toz oluşmuş biraz onları siliyorum düzeni böyle kasanın
20250822_171749.webp

Son düzenleme: