Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
BF1 ve BF5'te test ettim G-Sync çalışıyor, oyunu fullscreen ve borderless olarak denedin mi? İkisinde de akıcıydı benim ekranda. G-SYNC monitörden + Denetim Masası + Windows grafik VRR aktif mi? Bazı monitörlerde Denetim Masası'na kutucuğu işaretlemek gerekiyor aktif olması için.

BF1 ve BF5'te test ettim G-Sync çalışıyor, oyunu fullscreen ve borderless olarak denedin mi? İkisinde de akıcıydı benim ekranda. G-SYNC monitörden + Denetim Masası + Windows grafik VRR aktif mi? Bazı monitörlerde Denetim Masası'na kutucuğu işaretlemek gerekiyor aktif olması için.
Fullscreen ve borderless fark etmiyor. Zaten yüklediğim BF5 videosunda her ikisini de denemiştim. Monitörde ve Windows Ayarları kısmında VRR açık. NVDIA Denetim Masasında da G-Sync olarak aktif. Yani bu noktada bir eksik yok.

Şu anlık sadece Rainbow Six Siege ve Starwars BF2 oynuyorum, onlarda V-Sync ile %99 oranında sorunsuz oynayabiliyorum. Rainbow Six Siege'de ufak tefek dokularda bozulma olabiliyor, ama göz ardı edilebilecek boyutta. Starwars BF2 tarafında ise oynarken bir sorun yok, ölüp dirilirken ki o yeniden yükleme ekranında ufak bir bozulma oluyor sonra toparlıyor.

Farklı bir monitör ile test edebilsem taşlar yerine oturacak da, şu anlık böyle kullanmak durumundayım.

Son düzenleme:
Fullscreen ve borderless fark etmiyor. Zaten yüklediğim BF5 videosunda her ikisini de denemiştim. Monitörde ve Windows Ayarları kısmında VRR açık. NVDIA Denetim Masasında da G-Sync olarak aktif. Yani bu noktada bir eksik yok.

Şu anlık sadece Rainbow Six Siege ve Starwars BF2 oynuyorum, onlarda V-Sync ile %99 oranında sorunsuz oynayabiliyorum. Rainbow Six Siege'de ufak tefek dokularda bozulma olabiliyor, ama göz ardı edilebilecek boyutta. Starwars BF2 tarafında ise oynarken bir sorun yok, ölüp dirilirken ki o yeniden yükleme ekranında ufak bir bozulma oluyor sonra toparlıyor.

Farklı bir monitör ile test edebilsem taşlar yerine oturacak da, şu anlık böyle kullanmak durumundayım.
Bu yırtılma ekranın üstünde mi gözüküyor parmakla gösterdiğin?

Bu yırtılma ekranın üstünde mi gözüküyor parmakla gösterdiğin?
BF5 için çektiğim videoda evet üst kısımda oluşuyor. Rainbow Six Siege'de de V-Sync açmayıp 180 FPS'ye sabitlersem orta hattan aşağı doğru hareketli yatay piksel geçişi oluyor.

Yani günün sonunda yırtılma, yatay piksel geçişi, sağ sol dönüşlerde görüntünün akıcı olmaması gibi durumlarla boğuşuyorum.

Son düzenleme:
BF5 için çektiğim videoda evet üst kısımda oluşuyor. Rainbow Six: Siege'de de V-Sync açmayıp 180 FPS'ye sabitlersem orta hattan aşağı doğru hareketli yatay piksel geçişi oluyor.

Yani günün sonunda yırtılma, yatay piksel geçişi, sağ sol dönüşlerde görüntünün akıcı olmaması gibi durumlarla boğuşuyorum.

Televizyona bağla diyeceğim de sağlıklı test olmaz, senin Sync destekli bir monitörde test etmen lazım, bir de bu yırtılmalar 180 üstü FPS de oluyor mu?

Televizyona bağla diyeceğim de sağlıklı test olmaz, senin Sync destekli bir monitörde test etmen lazım, bir de bu yırtılmalar 180 üstü FPS de oluyor mu?
Televizyonu da denemek istedim fakat DP girişi yoktu, HDMI da görüntü vermedi. O yüzden test edemedim.

Çektiğim BF5 videosunda başta V-Sync açık değil, muhtemelen yüksek FPS aldım ve bundan kaynaklı yırtılma oldu. Gerçi VRR düzgün çalışsa yine yırtılma olmaması gerekirdi diye düşünüyorum. Normalde 180 altı ve üstüne FPS sabitlemesi yaptığımda sadece sağ sol dönüşlerde görüntü bozulması yaşıyorum, oyunlar akıcı olmuyor. Keza BF5 video sonuna doğru 5-10 saniye kadar sağ sol dönüşleri gösterdim, belki orada görüntü bozulmasından ne kastettiğimi anlayabilirsiniz.

Arkadaşımda 144Hz Asus tuf bir monitör var, muhtemelen bendeki gibi freesync compatible. Bir de onunki ile deneyeceğim yakın zamanda.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Asus servis ile görüştüm. Monitörde açılışta sinyal gelmeme ve VRR bozulmaları için bağlantı, sinyal senkronizasyonu ve VRR/Adaptive-Sync testleri yapacaklarını belirttiler. Donanımsal bir arıza tespit edildiği taktirde klasik değişim/iade raporu hazırlayacaklarmış. Peki ya sorun yazılımsal olursa nolacak? Malum firmware güncellemesi mevcut değil dediler. Sizce yine de göndereyim mi, bir baksınlar mı?

@Ayhan Dönmez @20424 @kliibapz @lazye

@SunseTTime benim sorunum daha farklıydı. Bende açılışta sinyal geliyordu, birkaç dakika sonra kart görüntü vermeyi kesiyordu.
Bende bilgisayarı ilk açarken, yeniden başlatırken vesaire siyah ekranda kalıyor. Monitörü kapat aç yapmadan devam edemiyorsun. Format atarken bile ikide bir kapat aç yapmak zorunda kaldım. Yoksa ne BIOS'a girebilecektim ne de yeniden başlatabilecektim. Peki bu sinyal sorununu yaşarken eşzamanlı olarak oyunlarda VRR kaynaklı görüntüde bozulma/akıcılık sorunu gibi durumlar yaşamış mıydın hocam? Çünkü beni esas rahatsız eden durum bu. Dün Time Spy testi yaptım ekran kartım 14635 puan aldı, ortalamanın bir tık üstü. (Graphics score 15994, CPU Score 9879) Hangi testi yaparsam yapayım parçalarda bir sorun çıkmıyor. Çevremde kaliteli bir monitör kullanan birisi yok. Test edemediğim için direkt monitör diyemiyorum. Emin olabilsem düşünmeden yenisini alır, bunu da bir şekilde iade ederim..

Bende bilgisayarı ilk açarken, yeniden başlatırken vesaire siyah ekranda kalıyor. Monitörü kapat aç yapmadan devam edemiyorsun. Format atarken bile ikide bir kapat aç yapmak zorunda kaldım. Yoksa ne BIOS'a girebilecektim ne de yeniden başlatabilecektim. Peki bu sinyal sorununu yaşarken eşzamanlı olarak oyunlarda VRR kaynaklı görüntüde bozulma/akıcılık sorunu gibi durumlar yaşamış mıydın hocam? Çünkü beni esas rahatsız eden durum bu. Dün Time Spy testi yaptım ekran kartım 14635 puan aldı, ortalamanın bir tık üstü. (Graphics score 15994, CPU Score 9879) Hangi testi yaparsam yapayım parçalarda bir sorun çıkmıyor. Çevremde kaliteli bir monitör kullanan birisi yok. Test edemediğim için direkt monitör diyemiyorum. Emin olabilsem düşünmeden yenisini alır, bunu da bir şekilde iade ederim..
Senin sorunun monitör kaynaklı. Bende akıcılık sorunu yoktu, drop giriyordu ve kart görüntü vermeyi kesiyordu. Senin sorununu bizim Yunus yaşıyordu, monitör değiştirdi çözdü. @Ruindry

Monitörün nedir? Çoğu Samsung monitörde monitör kapalıyken bilgisayar açılmama hatalarına denk gelmiştim forumlarda. Bende G65B cift monitördeyken monitör kapalıyken açılmıyordu. Bazen böyle anlamsız uyuşmazlıklar oluyor ben çareyi monitörü satıp baska marka almıştım şuan hiç sorun yaşamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.