Leon Kennedy
Çalışkan
Herkese merhaba. Geçtiğimiz ay 4070 Ti ekran kartımda stutter problemi yaşadığım için konu açmıştım, 5070'e geçince düzeldi fakat dün ilginç şekilde GPU kullanımı düşmeye başladı. Dün sistemime yeni fanların montajını yapmak için ekran kartını söktüm, sistemimde NZXT fan kontrolcüsü var fakat Lian Li fanlara uymadığı için ekstra Lian Li kontrolcü takıp fanların montajını yaptım. Fan montajından önce problem yaşamıyordum, dün sistemi ilk açtığımda normalde boşta 34-37 arası olan ekran kartı sıcaklığı 45 oldu, bugün normal değerlerine döndü. Şu anda ekran kartı kullanımı oyundayken bir anda düşüyor. Örnek vermek gerekirse 15-50-70-80 gibi değerlere düşüyor. Ekran kartı sıcaklığı %99'da 57-61 arası yani normal. Aklıma 3 sebep geliyor, ekstra fan kontrolcüsü takmak ya da ekran kartı güç kablosunda bir iletişimsizlik. Kullanım düşünce voltaj da düşüyor. Yeni fan taktığımda Lian Li uygulaması açılışında bir soru sordu okumadan boşluğuma geldi evet dedim. Acaba yeni parça taktığım için BIOS'ya da Windows'ta kendiliğinden ayarlar mı değişti? Ekran kartını çıkartmadan önce sistemdeki statik elektriği boşaltmayı unuttum, bundan kaynaklı olma ihtimali de var.
Sistemim:
Sistemim:
- ASUS TUF X670E PLUS
- Ryzen 5 7600X
- Gigabyte RTX 5070 OC
- 2X 16 GB G.Skill Trident Z 6000 MHz CL30
- Corsair RM750 80+ Gold
- Adata 850 M.2
- NZXT H9 Elite
- Arctic LiquidFreezer 360mm
Son düzenleme: