otrayt536
Uzman
Öyle tahmin ediyorum ki sizde zeka geriliği var. Benim forumuma gelmiş, muhtemelen benim hiçbir zaman tavsiye etmediğim AMD ekran kartlı bir sistem almış kişi üzerinden bana saldırıyorsunuz.
Çok nadir tek kanal sistem tanıtımı yapmışımdır ki yaptığımda da bunu videoda eksi olarak belirtmişimdir. E o zaman burada sizi rahatsız eden nedir sayın ****** ******?
Zaten insan olsanız takma isim ardına gizlenmezsiniz
E sen gelmişsin ya, sen çöz. Ekran kartı AMD. AMD öneren ağababaların gelsin.
Daha 7 mesajın var, kudurmuş it gibi etrafa saldırıyorsun. Biliyorsan millete yardımcı ol da çözüm sayısı görelim.
Ya birader çok etiksen aç kendi kanalını da video yap. Gördük en etiğini. AMD ekran kartında sorun yaşayanların sorunu ekran kartı değil, PSU diyor.
Benimki hazır sistem değil ekran kartı 2.el diğer parçalar parça parça aldım.
Benim görüşüme göre, hazır sistemler özelleştirme ekranından birkaç değişiklik yapılarak alınacaksa alınmalı. Sistemin ham halini tercih etmemek lazım. Çoğu incelenen hazır sistemde A620 anakart, giriş seviye kule tipi soğutucu ve PSU'lar kullanılmakta. Bu haliyle de kullanılmaz mı, evet kullanılır ama akabinde sorunlar çıkar. Burada bir kişiyi kötülemek yerine sistemin genelini eleştirmek lazım. Kendini yerli buildzoid olarak tanımlayan şahıs bile daha Micron, Samsung ve Hynix RAM'lerin farklarına kendi hakim değil, 1x16 Micron, Samsung RAM içeren sistem tanıtıp pazarlıyor. Hal böyleyken işi anlayan ya da anlamayan diye de ayırmak manasız. Kendisi sözde anlıyor, tonla video serisi var ama durum bu. Micron zaten son kullanıcıdan çekildi, AI tarafına yöneldi.
DDR5'te Hynix ve Samsung 16 gbit b-die tutunabildi. Diğerleri hiç var olmasa da olurdu. Sorun yaratmaktan başka bir işe yaradıkları yok. 10 kişiden 5 tanesinde bu ürünler sıkıntı yaratıyorsa bana göre fabrikasyon defektlidir. Ana sebebi ımc ve BIOS'lar için ekstra yük oluşturuyor ya da yazılım olarak DDR5 henüz matür formuna ulaşamadı. Say say bitmez, tonla sorun var. Giriş seviye B650M-R kartlar Nitro modu aktif olmadan Patriot 6000 CL30 Hynix RAM'leri bile train edemiyor mesela, kaç kişide bu sorunu çözdüm bu forumda. Başka forumlarda çözebilen olmadı. İşin içinde değilsen bilmen mümkün değil. DDR5'in halen daha sorunları var, zaman içinde düzelecek derken kriz geldi çattı.
Kullanılan çipten, ıc'den ziyade kapasite konusu ise doğru, tek modül 1x24, 1x32 tercih edilmeli. Çift modül 2x16 altına düşülmemeli. 16+8 GB kullanımlar vesaire özellikle yeri yok, stabilite bozuyor. Tam performans alamazsınız.
Konu sahibiyle ben diğer konuda aslında ilgilendim. Yaşadığı sıkıntının esas sebeplerinden biri 1x16 oluşu ve bloatware Windows olabilir. Onun haricinde BIOS Update sonrası sorunlar başlamıştı. Burada AMD'nin yeni AGESA'lar ile dayattığı bank Refresh mode ayarı sıkıntı çıkartıyor. Bu ayar şimdiye kadar normal mod'daydı, sonrasında relaxed-mixed Mode'ye çekildi. Haliyle Hynix haricindeki RAM'lerin bir kısmı boot etmiyor şu anda.
Bu sorunun çözümü de bu modu tekrardan normal mod çekmek ve iGPU kapatılıp Nitro ayarları uygulamak. Akabinde stabillik sağlanıyor. Micron çöp olduğu için tRFC ve trefı denemeleri başarısız sonuçlandı. O yüzden o kısmı Auto bırakmasını önerdim. Düz EXPO boot edemiyordu yeni AGESA'da. AMD'nin dayatması sonucu, artık tRFC kanadı Intel gibi olacak, ımc davranışı değişti.
ROG ve MSI forumlarda bu sorun sıkça dile getiriyor. Şu anda düz EXPO stabilitesi bozuyor dayatılan bu mod. AMD'nin dayatması sonucu firmalar BIOS'a entegre etti. Düz EXPO açınca güvenli moda atıyor, boot etmiyor.
Yabancı Buildzoid
Yabancı buildzoid video çekimlerine başladı, kendisi dile getirecek. Yerlisi henüz bir girişimde bulunmadı, o da bu videodan sonra eskiden de olduğu gibi copy paste yapıp kendi video serilerine entegre edecektir.
Ekstra önceki DDR4 sisteminde 5600X vardı Hikvision markasının 16x2 32 GB RAM vardı o zaman çok az oluyordu.