eksidendi

Uzman
Dostlar selam, arkadaşım şu an 5070 Ti sistem topladı uzaktan FaceTime ile yardımcı olduk. Sistem görüntü vermiyor.

Özellikler:
Anakart: ASUS Prime A620M-K
İşlemci: Ryzen 5 9600X
RAM: XPG 16x2 6000MHz 30CL DDR5
Ekran Kartı: INNO3D 5070 Ti
İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 36
SSD: WD Blue 500GB
Kasa+PSU: BitFenix MH100+ BitFenix BPAB Series 750W 80+ Bronze

Bileşenlerin ışıkları yanıyor fakat görüntü alamıyoruz. Ne yapmalıyız?

Aklıma gelen ilk şey BIOS, Ryzen 9000 için güncelleme yaptınız mı? Tabii o anakart ile görüntü gelmeden nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum.

"Manufacturing date" adı altında kutusunun üzerinde anakartın üretildiği tarihin yazılı olması lazım, o tarihi söyleyebilir misiniz? Sorun BIOS sürümü ile alakalıysa belirli olur.

Dostlar selam, arkadaşım şu an 5070 Ti sistem topladı uzaktan FaceTime ile yardımcı olduk. Sistem görüntü vermiyor.

Özellikler:
İşlemci: Ryzen 5 9600X
RAM: XPG 16x2 6000MHz 30CL DDR5
Ekran Kartı: INNO3D 5070 Ti
İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 36
SSD: WD Blue 500GB
Kasa+PSU: BitFenix MH100+ BitFenix BPAB Series 750W 80+ Bronze

BIOS güncellemeniz gerekiyor, anakartta flashback özelliği göremedim, 7000 serisi bir işlemci takıp güncellemeniz lazım.

Son düzenleme:
Sanırım 2613 sürümü ile gelmemiş, BIOS'u eski nesil bir işlemci ile güncellemeniz veya anakartı servise göndermeniz lazım. Yeterince bilginiz varsa kendi kendinize de atabilirsiniz tabii ki.

Yok hayır anakarttan da görüntü alamıyoruz. Evet hocam ben de onu soracaktım görüntü gelmeden nasıl halledeceğiz diye.
Ekran Kartı üzerindeki Display Port aracılığıyla görüntü almaya çalışıyorsanız BIOS'dan CSM özelliğini açmadan ekran gelmiyor. Aynı şeyi yaşadım bende CSM açınca düzeldi. Bilgisayarı ilk önce HDMI kablosuyla birlikte açıp BIOS'a girince CSM ayarını açmak gerekiyor.
Tabii bunun birden çok nedeni olabilir. Arkadaşların dediğini gibi BIOS güncel olmayabilir ondan açılmıyor da olabilir. Kabloyu Display Port olarak kullanıyorsanız ondan da olabilir.

Özellikler:
İşlemci: Ryzen 5 9600X.
RAM: XPG 16x2 6000MHz 30CL DDR5.
Ekran kartı: INNO3D 5070 Ti.
İşlemci soğutucu: Arctic Freezer 36.
SSD: WD blue 500GB.
Kasa+PSU: BitFenix MH100+ BitFenix bpab series 750W 80+ Bronze.

Anakartin BIOS güncellemesi gerekiyor uyumlu olması için görüntü gelmeden nasıl güncelleme yapacağınız dersen anakartin Update yapmadan kullanabilir olduğu işlemci ile.