Bütçe
62000

Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Merhaba, sistem topluyorum. Maksimum 62K bütçem var, ancak daha düşük olursa mükemmel olur. Kendim bir sistem topladım, yanlışlar varsa belirtmenizi bekliyorum. En çok ekran kartı konusunda kararsız kaldım, en fazla 33K ayırabilirim.

• Ekran kartı: Palit Infinity 3 RTX 5070 (Ekran kartı RX 9070 olursa ne olur, daha mı iyi olur? Onda çok kararsızım.)
  • İşlemci: Ryzen 5 9600X
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Kingston Beast Black 16 GB 5600 MHz
  • SSD: Kingston 1TB Renegade
  • Kasa ve PSU: Cooler Master CMP 510 650W kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, sistem topluyorum. Maksimum 62K bütçem var, ancak daha düşük olursa mükemmel olur. Kendim bir sistem topladım, yanlışlar varsa belirtmenizi bekliyorum. En çok ekran kartı konusunda kararsız kaldım, en fazla 33K ayırabilirim.

• Ekran kartı: Palit Infinity 3 RTX 5070 (Ekran kartı RX 9070 olursa ne olur, daha mı iyi olur? Onda çok kararsızım.)
  • İşlemci: Ryzen 5 9600X
  • Anakart: ASUS Prime B650M-K
  • RAM: Kingston Beast Black 16 GB 5600 MHz
  • SSD: Kingston 1TB Renegade
  • Kasa ve PSU: Cooler Master CMP 510 650W kasa

RAM 1 tane mi 16 GB yaptın?
Kasanın arkasında egzoz fanı yok mu ben mi yanılıyorum.

Her gün GB'larca veri yazıp silmeyeceksen daha fiyat performans SSD'lere de yönelebilirsin.

9600X yerine 7700'e yönelebilirsin.
Şu an oyun performansında birbirine denk olsalar da fiyatları yakın ve çekirdek avantajı var 7700'ün.

Bir de soğutucu göremedim sistemde.

Her gün GB'larca veri yazıp silmeyeceksen daha fiyat performans SSD'lere de yönelebilirsin.

Şu an oyun performansında birbirine denk olsalar da fiyatları yakın ve çekirdek avantajı var 7700'ün.

hocam bütçeye yük olmasın diye 1 16 lık yaptımm sonrada 32 yapmayı planlıyorumm işlemciye bakacağım

Bu bütçede 9070XT çıkar diye düşünüyorum.
çıkması için ne gibi parça düşürmeliyim

soğutucuyu hava soğutucu alacağım eklmeyemi unutmuşum hocam

S

Hocam bütçeye yük olmasın diye 1 16'lık yaptımm sonra da 32 yapmayı planlıyorumm işlemciye bakacağım.

Çıkması için ne gibi parça düşürmeliyim.

Sizin kendi oluşturduğunuz bu sistem ne kadar tuttu.
Max 62K bütçem var demişsiniz.
Ürünlerin bir bölümüne peşin fiyatına 3-4-5-6 gibi taksit imkanı doğarsa 3K daha çıkabilir misiniz bütçede.

sağ olun hocam şimdi bakacağım

s

izin kendi oluşturduğunuz bu sistem ne kadar tuttu
max 62k bütçem var demişsiniz
ürünlerin bir bölümüne peşin fiyatına 3-4-5-6 gibi taksit imkanı doğarsa 3k daha çıkabilir misiniz bütçede
hocam 62 civarıydı sanırım 63 olması gerek 3k çıkarım hocam öyle bir şey olursa

Sağ olun hocam şimdi bakacağım.

Hocam 62 civarıydı sanırım 63 olması gerek 3K çıkarım hocam öyle bir şey olursa.
  • Ryzen 7 7700 işlemci.
  • Raijintek kule tipi RGB işlemci soğutucu
  • ASUS B650M-R anakart
  • Patriot 2x16 GB 6000 MHz CL 30 RAM.
  • Kingston NV3 1TB M.2 gen4 NVMe SSD.
  • Sapphire Pulse 9070XT (3 fanlı)ekran kartı
  • Vento 850W PSU'lu mesh panel kasa
Ben burayı tek tek topladım. Buranın toplamı 63970 TL tuttu. Kesinlikle fiyat performans kralı. Bundan daha ucuza sistem bulunmaz gibi bir iddiam yok lakin sizin topladığınız sisteme göre daha fiyat performans duruyor. Soğutucusu RAM frekansları işlemcisi ekran kartı her şeyi ile daha iyi duruyor.

Yanlış hesaplamadı isem 63980 TL tuttu ve 55'klık kısmı birçok kredi kartına peşin fiyatına 3-4-5-6 taksit seçeneklerinden biri ile alınabiliyor.