Bütçe
62000
Ne gibi bir sorun? Yanlış anlaşılmasın bilmediğimden sordum. Daha önce sorun yaşayan görmedim çünkü.
Bazı RAM’lerde EXPO yok. Kendi RAM’imi ona göre seçerek aldım. EXPO açık olmadan PC 4 dakikada açılıyordu. Kendi sistemimi topladım, BIOS’a girdim. Kendi RAM’ime özel EXPO hazırlamış. Etkinleştirdim onu. 3 saniyeden bile kısa sürede açılıyor.

Beslemez 750W al.

Ben Ryzen 5 9600X ile MSI Pro B850-P anakart kullanıyorum. Yanına da Crucial Pro 24 GB 6000 MHz'lik RAM aldım. Üstüne thernalright assasin X 120 refined aldım ve son olarak 750W ATX 3.0 PSU aldım hepsi 26000 TL tuttu. Sen de benim aldığım parçalara yönelebilirsin. Yukarıdaki sistem önerileri de iyi ama altı üstü bir kasaya 7000 lira verilir mi orasını bilemem.

Hocam aslında alınmaz değil ATX 3.1 PSU var alınabilir de. Fiyat performans ölçüsünde değerlendirmek lazım her şeyi.

Daha uygun fiyatlara sıkıntı yaşatmayan ürünler de mevcutken ve diğer ürünler de aslında tepe model ürünler değilken (Bizler ülkenin ekonomik şartlarında gelirlerimize göre de değerlendiriyoruz bazen ürünleri ama aslında bu ürünler tepe ürünler değil) daha fiyat performans ürüne gitmek daha mantıklı bence de.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aslında alınmaz değil ATX 3.1 PSU var alınabilir de. Fiyat performans ölçüsünde değerlendirmek lazım her şeyi.

Daha uygun fiyatlara sıkıntı yaşatmayan ürünler de mevcutken ve diğer ürünler de aslında tepe model ürünler değilken (Bizler ülkenin ekonomik şartlarında gelirlerimize göre de değerlendiriyoruz bazen ürünleri ama aslında bu ürünler tepe ürünler değil) daha fiyat performans ürüne gitmek daha mantıklı bence de.
Konu sahibi benim yazdığım parçaları alsa ona uyumluluk ve performans konusunda 5 yıl garanti veriyorum ben sistemi 2 aydır kullanıyorum ekran kartımı daha almadım idareten elimdeki 16 yıllık ekran kartı takılı Allah’ın taş devrinden ekran kartına bile uyumluluk gösterdi RAM’den de tam verim alabiliyorum.

hocam b650mk da arasında 100 tl oynuyor mk daha iyi değilmi ve dediğiniz sorun var mı

hoca
Daha önce herhangi bir sorununu duymadım alabilirsin. Attığım sisteme bak kasa ve PSU birleşik şekilde attım rajintek 850W Gold PSU var.
m
Konu sahibi benim yazdığım parçaları alsa ona uyumluluk ve performans konusunda 5 yıl garanti veriyorum ben sistemi 2 aydır kullanıyorum ekran kartımı daha almadım idareten elimdeki 16 yıllık ekran kartı takılı Allah’ın taş devrinden ekran kartına bile uyumluluk gösterdi RAM’den de tam verim alabiliyorum.
bilemiyorum hocam anakartın pahalı geldi

Daha önce herhangi bir sorununu duymadım alabilirsin. Attığım sisteme bak kasa ve PSU birleşik şekilde attım rajintek 850W Gold PSU var.
kasaya bakıyorum hocam şuan