Stinovy

Uzman
Merhaba arkadaşlar. Sistemimi toplayalı 2 ay falan oldu, şimdiye kadar hiç böyle olmadı. Soğutucu biraz eski diye Thermalright Phantom Spirit 120 EVO aldım ama değişen bir şey olmadı. İşlemci sıcaklığım bir anda 30 derece yükselip bir anda düşüyor. Fanlar bir hızlı, bir yavaş çalışıyor. Sizce nedeni ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir programa yada bir şeye falan girdiğiniz zamanmı yapıyor bunu anlık yükselip düşmeyi?
Merhaba arkadaşlar. Sistemimi toplayalı 2 ay falan oldu, şimdiye kadar hiç böyle olmadı. Soğutucu biraz eski diye Thermalright Phantom Spirit 120 EVO aldım ama değişen bir şey olmadı. İşlemci sıcaklığım bir anda 30 derece yükselip bir anda düşüyor. Fanlar bir hızlı, bir yavaş çalışıyor. Sizce nedeni ne olabilir?

Aynı işlemci olmasa da R5 5500 kullanırken bende de aynı sorun oluyordu. İşlemci bir anda 63 derece olup sonra normal derecesine geliyordu. Bu yüzden fanlar bir anda hızlanıp yavaşlıyordu. Stok soğutucuya yapışmış işlemcimi çıkarırken ufak darbelerden dolayı sensörünü bozmuştum ama garip bir şekilde BIOS sıfırlayınca XMP kapandığından sorun çözülüyordu ama XMP'yi elle açıp kapatırsam düzelmiyordu. Bende SoC'dan dolayı olabilir deyip, SoC'a undervolt yaptım, XMP açıp üstüne OC yapsam da sorun olmamaya başladı. Belki benzer bir durum vardır.