GhostOps

Becerikli
R5 7600X dediğin işlemci saf güç canavarı ama 105W TDP ile gelir, yani çok elektrik yakar ve çok ısınır. Boşta bile 50 dereceleri görmesi normaldir, çünkü çekirdek tasarımı yüksek voltajla yüksek hızlara çıkmak için var. Performansı hala mükemmel ama tam verim almak için onu dizginlemeyi bilmen gerekir.

R5 9600X Zen5 mimarisiyle geldiği için 65W gibi çok daha düşük bir güç tüketimiyle R5 7600X modelinin sunduğu performansı sunuyor. Hatta üzerine yüzde on civarı bir fark koyuyor. Yani daha az ısınıyor, daha az elektrik harcıyor ama daha fazla iş yapıyor. Özellikle çekirdek içindeki komut işleme kabiliyeti var, yani tek çekirdek performansında R5 7600X modelini net bir şekilde tokatlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 5 9600X ile AMD Ryzen 5 7600X arasında kaldım. Ufak tefek farklar var. AMD Ryzen 5 7600X benim daha çok kafama yatmış gibi geliyor ama yine de aralarında belirgin bir fark var mı? Emin olamadım.

R5 9600X al geç. Daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
R5 7600X dediğin işlemci saf güç canavarı ama 105W TDP ile gelir, yani çok elektrik yakar ve çok ısınır. Boşta bile 50 dereceleri görmesi normaldir, çünkü çekirdek tasarımı yüksek voltajla yüksek hızlara çıkmak için var. Performansı hala mükemmel ama tam verim almak için onu dizginlemeyi bilmen gerekir.

R5 9600X zen5 mimarisiyle geldiği için 65W gibi çok daha düşük bir güç tüketimiyle R5 7600X modelinin sunduğu performansı sunuyor. Hatta üzerine yüzde on civarı bir fark koyuyor. Yani daha az ısınıyor, daha az elektrik harcıyor ama daha fazla iş yapıyor. Özellikle çekirdek içindeki komut işleme kabiliyeti var, yani tek çekirdek performansında R5 7600X modelini net bir şekilde tokatlıyor.

Peki 10.000TL civarı AM5 işlemci öneriz var mı?

Peki 10.000TL civarı AM5 işlemci öneriz var mı?

Eğer dersen ki ben sadece oyun oynamayacağım, arkada hibrit işler yaparım, render alırım, çekirdek sayısı benim için önemli o zaman Ryzen 7 7700 al

Şu an senin bütçendeki en modern ve en akıllıca seçim 9600X ama.

AMD Ryzen 5 9600X ile AMD Ryzen 5 7600X arasında kaldım. Ufak tefek farklar var. AMD Ryzen 5 7600X benim daha çok kafama yatmış gibi geliyor ama yine de aralarında belirgin bir fark var mı? Emin olamadım.

9600X zen 5 ile geliyor ipc olarak çok daha yüksek ve daha verimli 4nm süreci ile geliyor 7600X hafif daha geri Ipc'e sahip ve daha verimsiz 5nm ile geliyor karar sizin 9600X daha az yakar.