ZORBEY07

Becerikli
İşlemciyi dün satın aldım, bugün kurulumu yaptım. R5 3600’ü çıkarıp yenisini taktım. Resimde sağ altta çekirdek sayısı 6 yazıyor, sağ üstte ise Ryzen 7 5700X yazıyor. Yardım eder misiniz? Ne yapmam lazım?

islemci.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi dün satın aldım, bugün kurulumu yaptım. R5 3600'ü çıkarıp yenisini taktım. Resimde sağ altta çekirdek sayısı 6 yazıyor, sağ üstte ise Ryzen 7 5700X yazıyor. Yardım eder misiniz? Ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 209504

Hocam BIOS'unuz güncel mi?
Bir de başlatma ayarlarından çekirdek sayınızı 8 olarak seçip deneyebilir misiniz?

İşlemciyi dün satın aldım, bugün kurulumu yaptım. R5 3600'ü çıkarıp yenisini taktım. Resimde sağ altta çekirdek sayısı 6 yazıyor, sağ üstte ise Ryzen 7 5700X yazıyor. Yardım eder misiniz? Ne yapmam lazım?

Eki Görüntüle 209504

Ne yaptınız hocam ayarladınız mı?

Son düzenleme:
Windows tuşu + R’ye bas. Çıkan kutuya msconfig yaz ve Enter’a bas. Açılan pencerede üstteki sekmelerden Önyükleme sekmesine gir. Alttaki Gelişmiş seçenekler butonuna tıkla. Açılan pencerede İşlemci sayısı kutusunu işaretle. Açılır listeden en yüksek sayı kaç ise onu seç.

Son düzenleme:
BIOS ayarlarınıza girer misiniz hocam orada CPU ayarlarında çekirdeklerin açıp kapatıldığı ayarın olması gerekiyor şu anda evde değilim hangi sekmeden yapıldığını unuttum hocam eğer müsait olursam eve geçince yazacağım ama internette başka forumlardan sitelerden bulabilirseniz bir bakın derim.
Bende 3600'den 3700Xe geçiş yaptım ama herhangi bir sorun olmadı bende.