Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Doge

Yetkin
Makaleler
1
Geçici olarak AMD Wraith Spire soğutucusu sisteme takılı. YouTube'da videoyu ileri sarınca bile anlık 70 dereceleri görüyor işlemci. Boştaki derecelerde sorun yok. Oyun oynamıyorum. Eski soğutucuyu takana kadar gücünü düşürmek istiyorum.
  • İşlemci: R7 5700X
  • Anakart: ASUS ROG B550-E
Sistemi aşırı yavaşlatmasın ama gücünü de limitlerinde kullanmasın, birkaç sekmeyi aynı anda açınca vs. sıcaklığı zirve yapmasın.
Bu şekilde işlemcinin gücüne nasıl müdahale edebilirim?

Çözüm
Sistemi yavaşlatmadan 55 dereceyi bile zor görecek şekilde ayarlamanın bir yolu var mı?

Bence 60 derece bu soğutma ile zaten çok iyi. Daha da düşürmek biraz fazla peformans kaybına neden olabilir.

Bir de şu diyeceğim ayarları yapıp dene.

PPT: 105, TDC: 75, EDC: 120 <<=== Güncel değerler.
"Platform Thermal Throttle Limit" "55"
girin ve tekrar test edin.

Thermal Throttle Limit çok düşürdüğümüzden uzun süreli kullanımda performans azalacaktır. Ancak, işlemciyi sıcaklık ile sınırlamak, PPT ile sınrlamak kadar kayba neden olmaz. O yüzden böyle deneyelim.

Presetleri güncelledim. Dikkat edin.
Son düzenleme:
Deniyorum.

@AceTeq 8 derece civarı düştü, çok güzel. Negative değeriyle oynarım artık. Başka bir önerin olur mu?

Precision Boost Overdrive Manuel yap, PPT: 65, TDC: 80, EDC: 120 gir.

R23SET.webp

Bu şekilde R23 testi yap paylaş, arka planda bir şey çalışmasın.

Sonra da sıcaklık testi yaparsın.

Negative 30 değeri - max 70 derece:
Screenshot_1.webp
Diğer ayarlardan sonra max 65 derece:
Screenshot_2.webp

Son düzenleme:
Negative 30 puanı - max 70 derece:

Tamam olmuş, frekans vermedik zaten All Core Negative 30 stabil olur herhalde. Sorun yaşarsan All Core Negative 28 yaparsın.

Precision Boost Overdrive Manuel yap, PPT: 65, TDC: 80, EDC: 120 gir.

Bunları girdin mi? İstersen PPT 60 yapabilirsin az daha serin çalışır. Skorun da gayet iyi durumda.

Bunları girdin mi? İstersen PPT 60 yapabilirsin az daha serin çalışır. Skorun da gayet iyi durumda.
Evet, tüm ayarlardan sonra testi yaptım. Yine de sistem yavaşladı gibi hissetmedim. Bu kadarı bana yeterli ama mesela işlemcimi R5 5600 ayarına nasıl getiririm?

İki adet çekirdeği kapatıp frekanslarıyla vs. R5 5600'in bir nevi kopyası haline getirebilir miyim? Ya da R5 5500?

Evet, tüm ayarlardan sonra testi yaptım. Yine de sistem yavaşladı gibi hissetmedim. Bu kadarı bana yeterli ama mesela işlemcimi R5 5600 ayarına nasıl getiririm?

İki adet çekirdeği kapatıp frekanslarıyla vs. R5 5600'in bir nevi kopyası haline getirebilir miyim? Ya da R5 5500?

Evet, sadece 2 çekirdek kapatırsan işlemcin tıpa tıp R5 5600X olur.