Maalesef elimde XC3 modeli var ve maalesef gereksiz derecede ısınmasından kaynaklı UV'li kullanmak zorundayım. 825mv 1815MHz'de anlayacağınız performanstan kısarak 150-160W çekecek şekilde sınırlandırdım.

AAA oyunlarda stok haliyle 230/240W çekebilen bu kart maksimum 170/180W'ları görüyor, UV'li hali ile 100/110W arasında dolaşıyor. Anlayacağınız zaten AAA oyunlarda bu kartı tam gücüyle kullanamıyorum. Stok haliyle 180W çekiyor hadi sıkıntı yok bir anda 120/130'a düşüyor drop yiyorum, UV'li hali ile 105'lerden bir anda 50W'lara düşüyor yine drop yiyorum. İşin komik yani ise supraland isimli değişik bir oyunda bu lanet kart 240W'lara kadar stok haliyle çıkıyor onda da bir anda 160W civarına düşerek drop yediriyor.

Sürücüyü güncelledik değişen bir şey yok. Hadi BIOS eski, çipset sürücüsü yok dedim güncelledim yine fayda yok. DDU ile sürücü kaldırıp kurdum yine fayda yok. Eski sürücü denedik yine fayda yok. PSU'dan kaynaklıdır diye düşünüyorum o da yeni, iki ayrı güç kablosu girik Piggytail'de değil.

Hadi şimdi bana söyleyin bu kart neden indie diyebileceğimiz bir oyunda tam güçte çalışabilirken AAA oyunlarda 50/60W güç kısıp çalıştığı yetmezmiş gibi genel olarak 50/60W anlık düşürüyor.

Hani AMD şöyle sıkıntılı böyle sıkıntılı deniyor ama herhalde buna vereceğim paraya zamanında 500/600 bilemedim 700 daha ekleyip RX6800 alsaydım herhalde daha sorunsuz, dertsiz tasasız kullanırdım. Dert sahibi etti resmen.

Bu arada kullandığın PSU nedir? Kablodan 11.6 volt vermiş ve sınırda.

Enermax 700W, minimum 11.6v maksimum 12.2v vermiş ortalama 12V'a eşit oluyor.

Evet kullandığım güç kaynağı öyle süper bir model değil ancak sistemime yetemeyecek bir güç kaynağı da değil. Aynı güç kaynağıyla arkadaş 9070XT kullanıyor paşa paşa tam güçle çalıştırıyor.

Enermax 700W, minimum 11.6v maksimum 12.2v vermiş ortalama 12V'a eşit oluyor.

Evet kullandığım güç kaynağı öyle süper bir model değil ancak sistemime yetemeyecek bir güç kaynağı da değil. Aynı güç kaynağıyla arkadaş 9070XT kullanıyor paşa paşa tam güçle çalıştırıyor.
Ortalamaya bakılmaz, ekran görüntülerinin birisinde de 11.5 görünüyor. Sistemini komple işkence testine sokup voltajları kontrol edebilir misin?

Ortalamaya bakılmaz, ekran görüntülerinin birisinde de 11.5 görünüyor. Sistemini komple işkence testine sokup voltajları kontrol edebilir misin?

1754001034977.webp

5 dakika sonucu bu şekilde. Test boyunca 240W çekti ekran kartı.

Son düzenleme:
Değerler tehlikeli sınırda, yakınlarında iyi PSU'su olan birisinde test edebilme şansın var mı?

Maalesef yok. Zaten 600W Cylon PSU'dan buna geçtim. Yani yeterli düzeyde voltaj gelmese bu kartın 240W çalışabileceğini düşünmüyorum şahsen.

Yani antin kuntin oyunlarda böyle sıkıntılar olmuyor, AAA oyunlarda olan sıkıntı.

Maalesef yok. Zaten 600W Cylon PSU'dan buna geçtim. Yani yeterli düzeyde voltaj gelmese bu kartın 240W çalışabileceğini düşünmüyorum şahsen.

Yani antin kuntin oyunlarda böyle sıkıntılar olmuyor, AAA oyunlarda olan sıkıntı.
Ekran kartı kendini kısıyor anlık, ben GTX 590'ları test ederken dandik PSU kullanmıştım şu mining PSUları belki görmüşsündür, sürekli drop yiyip kasıyordu sinirlenip EVGA 750G'ye bağladım iki tane 590'I bana mısın demediler valla canavar gibi çalıştılar. Tavsiyem sağlam bir PSU ile 12 kanalından sabit voltaj verebilen bir sistemde test etmen. Anakartın da PCI slottan voltaj kesmiş gibi görünüyor dikkat etmek lazım.
1754039749872.webp