O zaman bu duruma testlerden sonra karar vereyim verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.Sıcaklık değerlerini düşürmek için yapılır, fakat yapmana gerek yok.
O zaman bu duruma testlerden sonra karar vereyim verdiğiniz cevaplar için teşekkürler.Sıcaklık değerlerini düşürmek için yapılır, fakat yapmana gerek yok.
Elinizde varsa kullanabilirsiz, sonradan alacaksınız daha iyi seçenekler karşınıza çıkacaktır. İsteğiniz hakkında konu açarsanız arkadaşlar size daha detaylı yardım edecektir.Son olarak termal macun olarak MX-4 kullanmayı planlıyorum bir problem yaşatır mı? yoksa başka bir termal macun mu tercih etmeliyim?
Attığınız rehberi de tabii ki takip edebilirsiniz fakat tüm çekirdeklere aynı değeri vermenizi önermiyorum. Tek tek çekirdeklerin sıcaklıklıkları ve stabilitesini test edip buna göre farklı değerler girmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca dediğim konudaki programı kullanırsanız test etmek için sürekli BIOS'a girip çıkmak zorunda kalmazsınız.Aslında başta şöyle bir konu görmüştüm Rehber: Ryzen 7 5700X3D Stabilite ve Soğutma Ayarları fakat bu github linkini hiç görmemiştim ikisinide bir kontrol edeyim teşekkürler.
Değerler puana göre güzel duruyor ve ekstra olarak sizin ayarlarınız üzerinden giderek ayarlama yapmak daha mantıklı gibi geldi bunu not olarak tutacağım teşekkür ederim.Elinizde varsa kullanabilirsiz, sonradan alacaksınız daha iyi seçenekler karşınıza çıkacaktır. İsteğiniz hakkında konu açarsanız arkadaşlar size daha detaylı yardım edecektir.
Attığınız rehberi de tabii ki takip edebilirsiniz fakat tüm çekirdeklere aynı değeri vermenizi önermiyorum. Tek tek çekirdeklerin sıcaklıklıkları ve stabilitesini test edip buna göre farklı değerler girmeniz daha sağlıklı olacaktır. Ayrıca dediğim konudaki programı kullanırsanız test etmek için sürekli BIOS'a girip çıkmak zorunda kalmazsınız.
Eki Görüntüle 110248
Rica ederim, dediğim programı kullanırsanız bir başlangıç kuralı yapmanız gerekecek ki bilgisayar başladığında aynı değerli uygulasın. Attığım rehberde detayları var. Ayrıca Youtube'da video olarak da nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.Değerler puana göre güzel duruyor ve ekstra olarak sizin ayarlarınız üzerinden giderek ayarlama yapmak daha mantıklı gibi geldi bunu not olarak tutacağım teşekkür ederim.
Github konusu çok detaylı duruyor kesinlikle yarın geldiğinde testleri yaptıktan sonra yapacağım işlem bu olacak.Rica ederim, dediğim programı kullanırsanız bir başlangıç kuralı yapmanız gerekecek ki bilgisayar başladığında aynı değerli uygulasın. Attığım rehberde detayları var. Ayrıca Youtube'da video olarak da nasıl yapılacağını bulabilirsiniz.
Hangi soğutucuyu kullanıyorsunuz?Undervolt -2 ile boşta 45, oyunda 65 dereceyi geçmiyorum.
224 XT ile 2 adet Artics p12 pwm.
224XT benim soğutucumundan biraz daha yüksek diye biliyorum bu veriye bakılırsa şimdilik işlemcimi çok rahat soğutabilirim teşekkür ederim.