özgürokt
Üyecik
Herkese iyi sosyaller. Geçen hafta işlemci ve ekram kartımı yükselttim. Başlarda oyunlarda ekran kartı ve işlemci kullanımı konusunda problemim vardı. Sebebini anlamadığım şekilde bir darboğaz yaşıyordum. Başka bir forumda konu açtım ve onların yönlendirmeleriyle winutil, güç seçenekleri ve bazı BIOS ayarları yapmam için yönlendirildim. Aşağıdaki ekte bu safhadaki işlemleri paylaşacağım. Bu işlemlerden sonra darboğaz problemi çözüldü ancak bu sefer oyundayken hata mesajı almadan oyun kapanıyor ve masaüstüne atıyor. Sebebini bir türlü anlayamadım. OCCT ve FurMark testleri sorunsuz gibi. Birazdan da Prime 95 ve MemTest stres testine sokacağım makineyi. Sistem bilgilerini ve yapılan işlemleri aşağıya bırakıyorum. Sizlerden ricam bana bu konuda yardım etmeniz arkadaşlar. Oldukça fazla şey denedim ama durumu çözemedim. Ne yapacağpımı bilmiyorum.
BIOS ayarlarını öncesi ve önerilenler şu şekilde.
Bunlar benim ayarlarımdı ve aşlağıdaki değişiklieri yaptım.
Tüm bunlar dışında.
Aşağıdaki yönlendirmeyle nihai performansa aldım PC'yi.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu yapıştırın.
Son durumda oyun oynayamıyorum ve oyundayken maksimum 20 dakika içinde hata vermeden masaütstüne atıyor beni. Ayrıca benzer sistemlere kıyasla 40-50 FPS kaybım var.
@Recep Baltaş hocam yardımınız dokunabilir mi acaba?
Ek olarak yaklaşık 20 dakika kadar Prime95 testi yaptım.
- Gigabyte B450 Gaming X anakart.
- 3200 MHz CL16 2x8 RAM.
- 700W Cooler Master PSU.
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce.
- R7 5700X3D.
BIOS ayarlarını öncesi ve önerilenler şu şekilde.
Bunlar benim ayarlarımdı ve aşlağıdaki değişiklieri yaptım.
Tüm bunlar dışında.
Aşağıdaki yönlendirmeyle nihai performansa aldım PC'yi.
CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp bu kodu yapıştırın.
Powercfg -duplicatescheme E9A42B02-D5DF-448D-AA00-03F14749EB61Son durumda oyun oynayamıyorum ve oyundayken maksimum 20 dakika içinde hata vermeden masaütstüne atıyor beni. Ayrıca benzer sistemlere kıyasla 40-50 FPS kaybım var.
@Recep Baltaş hocam yardımınız dokunabilir mi acaba?
Ek olarak yaklaşık 20 dakika kadar Prime95 testi yaptım.
Son düzenleyen: Moderatör: