Merhaba hocam. Kusuruma bakmayın, şimdi size cevap verebilecek boş zamanım oldu.
Şimdi size pompa kısmını söküp, macuna bakın ya da soğutucu bloğun altında etiket var mı diye kontrol edin demek isterdim fakat bu işlemci AM4 soket olduğu için bunu kesinlikle yapmayın. Çünkü bu sokette işlemcilerin dikkatli sökülmesi lazım aksi takdirde maddi zarara girebilirsiniz. Size tavsiyem makinayı garantiye yollayın, sorunu çözmelerini isteyin. İnanın bana bu iş uzaktan anlatarak yapılabilecek bir iş değil, çünkü sorunun tam nerede olduğunu fiziksel olarak kontrol etmeden size bir şey diyemem, size yardımcı olamadığım için beni affedin, tek yapabileceğiniz garantiye göndermek ama öncesinde firma ile görüşün ve durumu izah edip, buna göre aksiyon alın.
Eğer firma soğutucuda arıza olmadığını size bildirirse, soğutucunun daha iyi bir soğutucu ile aradaki farkın ödenerek değiştirilmesinide talep edebilirsiniz (yaparlar mı bilmiyorum).
Eğer kasanızın önü tamamen kapalıysa, ön kapağı dikkatlice sökerek, sıcaklık değişimlerine göre de hareket edebilirsiniz.