Arkadaşlar soğutucu gelip montaj ve TF7 macun ekletip deneyeceğim sıcaklıkları paylaşacağım OCCT testine koyup ve boştaki sıcaklıkları Ryzen Master'i de komple sileceğim BIOS'tan ek bir ayar yapmama gerek var mı?
Yükte yine 90 derece olacaktır. Cinebench testi ile günlük kullanım senaryosunu test edebilirsin.

Çok teşekkür ederim.

Sizde benimle aynı işlemciyi kullanıyorsunuz BIOS üzerinden herhangi bir ayar yaptınız mı?
Hayır sadece belleklerimi 3200 CL14 olarak sıkıştırdım o kadar.
1755345931654.webp

Arkadaşlar tekrardan merhaba soğutucu bugün elime ulaştı montaj için bilgisayarcıya teslim ettim yarın sabah elimde olacaktır sıcaklık testlerini yarın öncesi sonrası halinde paylaşacağım.

Herkese iyi sabahlar montaj işlemi bitti bilgisayarı aldım test işlemlerine başlayacağım ama onun haricinde montajı yapan bilgisayarcı RGB yanmadığını sebebinin 3 veya 4 pin gibi bir şey dedi çoklayıcı alman lazım dedi anakartında farklı dedi doğru mu söylüyor yoksa farklı bir şey mi var? @stormhawks47 @Luvi

Son düzenleme:
Phantom spirit 120SE soğutucu sonrası AIDA64 işlemci stres testinde 14 dakikalık testin sonucunda Max 83 ortalama 80min 48 derece sıcaklıklar elde ettim boştaki sıcaklığı ortalama 49 arkadaşlar herkese teşekkür ederim.

Kasada sadece 12v giriş var mış eğer soğutucudaki fanlar 5V ise olmaz evet. RGB görmek istiyorum olmazsa olmaz diyorsan kontrolcü alabilirsin ama ben şahsen pek sevmediğim için gerek duymazdım.

1755610569582.webp