Ryzen Master bilgilerim bunlar boşta 55 derece olduğunu görebilirsiniz ama dediğim gibi çok dengesiz mouse sol tık atsam 80 derece oluyor.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 35
  • image.webp
    image.webp
    5 MB · Görüntüleme: 40
  • image.webp
    image.webp
    4,4 MB · Görüntüleme: 38
Yanlış hatırlamıyorsam iyi bir hava soğutucu değil o 2 bakır borulu olması lazım MX4 gibi orta alt segment bir macunla elbet normal en azından Dark Freezer 123X falan alın bütçe 1K altiysa.

Sorun boştaki sıcaklık değerleri ve dengesizliği zaten oyunlarda öyle olmasını anlıyorum ama mouse sol tık atsam sanki stres testine koyuyormuşum gibi yükselip azalıyor.

Fan hızını fulleyip deneyin. Sorun sabit bir hızda çalışması olabilir. Ama büyük ihtimal düzgün takılmaması ya da macunun düzgünce sürülmemesi. Bende sizin gibi yaşıyordum düzgünce takmayınca fanı boştayken bile dosya açıyordum 70/80`lere çıkıyordu sıcaklık.

Soğutucum Snowman M200 ama boşta olan sıcaklık değerlerinin bu kadar dengesiz olması normal değil valodada dyingh lightda da aynı sıcaklık çok saçma.

O soğutucu ile sıcaklık değerlerin normal çift kule tipi soğutucu ya da sıvı soğutmaya geçme vaktin gelmiş artık.

Temassızlık vardır o soğutucunun altına jelatin koyduklarından şüpheliyim söküp tekrar montajlasın.

Daha önce de kullanıyordum zaten jelatin yok ama montaji ben yapmadım bilgisayarcı yaptı yarın götürüp hem 5500U bir daha deniyeyip hem de stok fanla deneyeceğim 5800X i soğutucuda temassızlık mı bir sorun mu var anlamış oluruz.

O soğutucu ile sıcaklık değerlerin normal çift kule tipi soğutucu ya da sıvı soğutmaya geçme vaktin gelmiş artık.

Korktuğum şey sıvı soğutucu alsamda yine sıcaklık değerlerinin değişmemesinden yarın bir deneme yapacağım olmazsa eğer sıvı soğutucu alacağım öneriniz var mı?

Fan hızını fulleyip deneyin. Sorun sabit bir hızda çalışması olabilir. Ama büyük ihtimal düzgün takılmaması ya da macunun düzgünce sürülmemesi. Bende sizin gibi yaşıyordum düzgünce takmayınca fanı boştayken bile dosya açıyordum 70/80`lere çıkıyordu sıcaklık.

Yarın deneme yanılma yapacağım bilgisayarcıda.

Ryzen 5 5500 stokla bile çalışabilen CPU. M200 5800X için çok hafif kalmış, normal. Yapabileceğin şey kule tipi soğutmanı yükseltmen, M200 eski işlemciler için (örneğin i5-3470) yeterli.