kaanxmia

Gelişen
Arkadaşlar merhaba, AMD Ryzen 7 5800X sıfır işlemci aldım bugün taktırdım ve MX-4 macun eklettirdim ve kule tipi bir soğutucumu taktım. Valorant'a girdim %50 Max kullanım gördüm fakat sıcaklık her zaman 86-90 arası sabitti. Sonra teste koydum orada da Max 90'da sabit kalıyor. Ardından işlemcinin boştaki sıcaklık değerlerine baktım ve 80 derecelerde gezdiğini fark ettim herhangi bir yere girsem sıcaklık yükseliyor boştayken de çok dengesiz yükselip azalıyor. Yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar merhaba, AMD Ryzen 7 5800X sıfır işlemci aldım bugün taktırdım ve MX-4 macun eklettirdim ve kule tipi bir soğutucumu taktım. Valorant'a girdim %50 Max kullanım gördüm fakat sıcaklık her zaman 86-90 arası sabitti. Sonra teste koydum orada da Max 90'da sabit kalıyor. Ardından işlemcinin boştaki sıcaklık değerlerine baktım ve 80 derecelerde gezdiğini fark ettim herhangi bir yere girsem sıcaklık yükseliyor boştayken de çok dengesiz yükselip azalıyor. Yardımcı olur musunuz?
Kule tipi soğutucunun stickeri var o işlemciyle temas eden yerde. Çıkarıldığından emin miyiz? Kule tipi soğutucunuz nedir?

Kule tipi soğutucunun stickeri var o işlemciyle temas eden yerde. Çıkarıldığından emin miyiz? Kule tipi soğutucunuz nedir?

Daha önce 5500 kullanıyordum yine bu soğutucu vardı sıcaklık değerleri çok güzeldi çıkardım stickeri soğutucu çok da iyi bir şey değil.

Ya sticker, ya düzgünce takılmadı, ya fan çalışmıyor ya da düzgünce sürülmedi macun. Boşta 80 derece aşırı fazla.

Dyingh lightta bile ara sahnede bu sıcaklıklarda işlemci Ryzen Master'den eco mode aldım oyunlarda şimdi 83derece üstüne çıkmıyor ama hala boşta gayet dengesiz stickeri çıkardım ama.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 70
Daha önce 5500 kullanıyordum yine bu soğutucu vardı sıcaklık değerleri çok güzeldi çıkardım stickeri soğutucu çok da iyi bir şey değil.
R5 5500 stok soğutucu ile bile kontrol altına alınabilen bir işlemci, R7 5800X ile arasında dağlar gibi fark var. Soğutucunuz nedir?

Anakartınızın ismi ne hocam? Onu yazın google`a orijinal sitesine gidip uygulaması vardır indirin. Mesela benim ki MSI. Onun uygulaması var oradan ayarladım ben.

Soğutucum Snowman M200 ama boşta olan sıcaklık değerlerinin bu kadar dengesiz olması normal değil valodada dyingh lightda da aynı sıcaklık çok saçma.

Yanlış hatırlamıyorsam iyi bir hava soğutucu değil o 2 bakır borulu olması lazım MX4 gibi orta alt segment bir macunla elbet normal en azından Dark Freezer 123X falan alın bütçe 1K altiysa.