Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Lord

Çalışkan
Daha yeni aldım ve taktım ama hızları çok düşük. Alttaki hız testi standart, üstteki performans moduna alınmış şekilde yapıldı. Ekran kartının üstünde bulunan gen4 slotuna taktım, alttakinde gen 3 M.2 var, onun hızında bir problem yok.

Anakart MSI B550-A Pro, işlemci Ryzen 7 5800X3D.

Dosya Ekleri

• Adsız.webp
    Adsız.webp
    13,7 KB · Görüntüleme: 88
  • Adsı1z.webp
    Adsı1z.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 100
Çözüm
Firmware güncellemesi varsa onu da bir kontrol eder misin? Belki faydası dokunur.
Ürün geldiği gibi kontrol ettim onu, güncel sürümünde.

Her şeyi araştırıp deneyip yaptım ve bir sonuca ulaşamadım. Yine de yabancı forumlardan da bilgi alarak öğrendiğimi size yazıyorum. Bait-and-switch’e maruz kaldığım söyleniyor. Bu olay giderleri dengelemek için yeni modellerde(yeni çıkan değil, yeni fabrikadan çıkan) bileşenlerin kalite düşüklüğüne gitmesi. Samsung bunu bazı modellerinde yapıyormuş ve 990 Pro serisi özellikle bu konudan muzdaripmiş. Bana WD SN850X önerildi, çünkü WD lerde bait-and-switch olayı yokmuş o yüzden vaadedilen hızlar garantiymiş. Ben de fiyat olarak göz gezdirdiğimde çok mantıklı bulmadım. Büyük ihtimal KC3000 alacağım f/p açısından.

Her şeyi araştırıp deneyip yaptım ve bir sonuca ulaşamadım. Yine de yabancı forumlardan da bilgi alarak öğrendiğimi size yazıyorum. Bait-and-switch’e maruz kaldığım söyleniyor. Bu olay giderleri dengelemek için yeni modellerde(yeni çıkan değil, yeni fabrikadan çıkan) bileşenlerin kalite düşüklüğüne gitmesi. Samsung bunu bazı modellerinde yapıyormuş ve 990 Pro serisi özellikle bu konudan muzdaripmiş. Bana WD SN850X önerildi, çünkü WD lerde bait-and-switch olayı yokmuş o yüzden vaadedilen hızlar garantiymiş. Ben de fiyat olarak göz gezdirdiğimde çok mantıklı bulmadım. Büyük ihtimal KC3000 alacağım f/p açısından.
Büyük ihtimal anakart PCI-E 4.0 desteği olduğundan bant genişliğine takılıyor. Anakart özelliklerini sitesinden ya da kitapçığında desteklediği veri hızları yazması lazım.

PCI-E 3.0 takılı olan M.2'yi çıkarıp 990 PRO'yu test etme şansın var mı? Bant genişliği kısıtlamasına girip verimliliği düşürmüş olabilir.
Bant genişliği kısıtlaması olsa 3500 MB/S ile tıkanır. SSD'si PCI 4.0 x4 ile çalışıyor zaten bir sorun yok. Termal sorun yoksa sebebini bilemiyorum bana kısıtlama olmadıgından emınım.

PCI-E 3.0 takılı olan M.2'yi çıkarıp 990 PRO'yu test etme şansın var mı? Bant genişliği kısıtlamasına girip verimliliği düşürmüş olabilir.
windows o m2 ye kurulu olduğu için şu an mümkün değil.

Samsung community de bir postta şöyle bir şey yazıyordu çözüm olarak.
1730812072499.webp

Denilenleri yaptım hızı 5850/4850 ye yükseldi. Sonra dedim performans moduna alayım o zaman belki tam hızını kullanabilirim, ama performans modunda hız daha da düştü 🤣. Galiba bu gidişle değişim isteyeceğim.

Altta ki test standart üstte ki performans modu.
5Adsız.webp

Son düzenleme:
Firmware güncellemesi varsa onu da bir kontrol eder misin? Belki faydası dokunur.
Ürün geldiği gibi kontrol ettim onu, güncel sürümünde.

Son düzenleme:
Çözüm