14330

Uzman
Dostlar herkese selam öncelikle. AMD Ryzen 5 7500F kullanıyordum. Arızalandığı için Ryzen 7 7700 satın aldım. 360mm DeepCool LD360 sıvı soğutmam var. Kasam ASUS Prime 201 cam kasa. Az önce montajı yaptım. BIOS'tan sadece PBO aktif ettim, RAM aşırtma yaptım ve C Status'u kapattım. Boştayken 40-50watt çekip 50-60 derecelerde geziniyor. Oyunlarda 90-100 watt arası. Resident Evil 4 Remake'de 65-70 dereceler arası. CS2'de de 75 derece ortalama alıyorum. Bu sıcaklıklar bana biraz fazla geldi. Bu sıcaklıklar normal mi?

Önce thermalright marka macun kullandım. Dedim acaba yanlış mı sürdüm yoksa temazsızlık mı var diye tekrar çıkartıp Arctic MX-4 sürdüm.

Son düzenleme:
Dostlar herkese selam öncelikle. AMD Ryzen 5 7500F kullanıyordum. Arızalandığı için Ryzen 7 7700 satın aldım. 360mm DeepCool LD360 sıvı soğutmam var. Kasam ASUS Prime 201 cam kasa. Az önce montajı yaptım. BIOS'tan sadece PBO aktif ettim, RAM aşırtma yaptım ve C Status'u kapattım. Boştayken 40-50watt çekip 50-60 derecelerde geziniyor. Resident Evil 4 Remake'de 65-70 dereceler arası. CS2'de de 75 derece ortalama alıyorum. Bu sıcaklıklar bana biraz fazla geldi. Bu sıcaklıklar normal mi?

Bildiğim kadarıyla 90 ve altı CPU için normal değerler.

Öncelikle sadece PBO aktif etmen hiçbir işe yaramaz. Aynı kasanın mesh olanını arkadaşıma aldırdım çok beğendiğim ve serin bir kasa. Sıcaklık değerlerin yüksek. Bence montajını tekrar bir gözden geçir.

Öncelikle sadece PBO aktif etmen hiçbir işe yaramaz. Aynı kasanın mesh olanını arkadaşıma aldırdım çok beğendiğim ve serin bir kasa. Sıcaklık değerlerin yüksek. Bence montajını tekrar bir gözden geçir.
Camı çıkartıp OCCT'de test yaptığımda %100 yük ve 110 watt maksimum çektiğinde 65 derecelerde yapıyor testi. Camı kapattığımda 95 derece. Montajı çıkarıp tekrar yaptım, macunu dahi değiştirdim. Yine aynı. Şimdi format atıyorum.

Camı çıkartıp OCCT'de test yaptığımda %100 yük ve 110 watt maksimum çektiğinde 65 derecelerde yapıyor testi. Camı kapattığımda 95 derece. Montajı çıkarıp tekrar yaptım, macunu dahi değiştirdim. Yine aynı. Şimdi format atıyorum.

Hocam sorun cam işte :D. 30 derece fark ettirir mi bir cam gerçekten değişik.