xLeomessi 16
Uzman
Kasam bu, benim video:
En sıcak BF 2042'de 128 kişilik haritada 68 derece oluyor.
King95 pro.. cok istemiştim nasip olmadı. Güle güle kullanın.
Kasam bu, benim video:
En sıcak BF 2042'de 128 kişilik haritada 68 derece oluyor.
Yalnızca OCCT testinde o kadar fark ediyor. Camı çıkartıp oyuna girince yine aynı dereceler hemen hemen.
Aynı işlemciyi kullanıyorum 360 mm sıvı soğutma ile. İlk önceleri seninle aynı derecelerdi. Sonra ChatGPT ile ince ayar çektim hem de 100 MHz OC ile. Oyunda en fazla 68 dereceyi görüyor 100 MHz OC'li haliyle.
Şu şekilde yönlebdirdi beni:
5400 MHz'i uzun süre tutacak” dengeli bir PBO + Curve Optimizer ayarı vereyim.
Bu ayar, mevcut iyi soğutmanı kullanarak hem Boost süresini uzatır hem de sıcaklığı kontrol altında tutar.
BIOS ayarları (dengeli Boost profili)
PBO limitleri.
Advanced → AMD overclocking → Precision Boost OverDrive → Advanced.
PPT limit: 105 W
Tdc limit: 75'a.
EDC limit: 110'a.
Curve Optimizer (per Core)
Precision Boost OverDrive → Curve Optimizer → per Core.
Core 0 → negative 30.
Core 1 → negative 25.
Core 2 → negative 30.
Core 3 → negative 20.
Core 4 → negative 25.
Core 5 → negative 20.
Core 6 → negative 30.
Core 7 → negative 25.
Max CPU Boost clock override.
+100 MHz (5400 MHz tavanını daha rahat görür ve üstüne çıkarabilir)
Anladım. 75 derece aşırı yüksek değil ancak 9800X3D ile kıyasladığımda en azından 60 65 arası olmalıydı diye düşünüyorum.
Ben bu yazınızı şimdi gördüm kasada intake fan yok ise sıcaklık gayet doğal.
King95 Pro. Cok istemiştim nasip olmadı. Güle güle kullanın.
Hocam bütün Core'ları -15'e ayarladım.
CPU Boost clock +100 MHz.
PPT limit - 105 W
Tdc limit - 75'a.
EDC limit - 110'a.
Diye ayarladım. Şimdi OCCT'de Power testi yapıyorum 15 dk oldu, 68 derecede. Hiç yukarısını göstermedi. Max 90 watt çekiyor %100 kullanımda işlemci. Bu değerler nasıldır sizce? Makul ve yeterli mi?
Eyvallah hocam, sağ olun. AP201'de intake koyabileceğim hiçbir yer kalmadı. Bir tek ekran kartı altı var ama onda da ekran kartı destek aparatı takım onun için hiç yer kalmadı. Ön tarafa zaten PSU takılıyor. SFX falan olsa belki küçük alır öne bilmiyorum ama şu an kasama intake yapabileceğim hiç yok.
Amazon'da Montech'in birkaç modelini getiren Türk firmalar var. King modeli de vardı sanırım. Ahşap olmayanı 4K civarı bir şey olmalı.
Teşekkürler hocam. Temiz kurulum attığım için oyun indiremedim hiç. Şu an yüklüyorum CS2'de denerim birazdan iyice. En azından işlemci ağırlıklı bir oyun.
Eyvallah hocam, sağ olun. AP201'de intake koyabileceğim hiçbir yer kalmadı. Bir tek ekran kartı altı var ama onda da ekran kartı destek aparatı takım onun için hiç yer kalmadı. Ön tarafa zaten PSU takılıyor. SFX falan olsa belki küçük alır öne bilmiyorum ama şu an kasama intake yapabileceğim hiç yok.
Alta 3 tane 120mm takılabilir diye hatırlıyorum. Destek aparatını ufaltıp intake fan alman çok güzel olur.
Hocam kasam bu şekilde. Destek aparatını çıkartıp, 2 tane intake ekleyebilirim. Hatta eski ekran kartım varken intake vardı ama hem görsellik hem de ses açısından çok fazla oluyor. Şu an toplam 7 fan var kasanın içinde zaten. PSU kablolarını altta 3.fan yuvasının oraya sıkıştırdım. Yer yok pek kasanın içinde.
Kasa mesh olsa yine kasaya bir yerden hava girer diyeceğim ama cam olduğundan intake eklemekte fayda var. Dikey destek aparatı ile altına 2 intake atsanız güzel olur. Kasayı da evet biliyorum çok ufak ama çok tatlı bir kasa benim de aklımda olan bir kasaydı. Şu an aklımda Phanteks XT M3 var ama sistemi yeni topladım.
Fan ayarı, kurulumu doğru yapılırsa soğutma performansı çok iyi oluyor bu küçük kasaların hocam. H5 Flow da biraz boyutuna borçlu o soğutma performansını.