R7 7700 Per Core PBO Sonuçları

Evet, karşılaştırın beraber. Stabilitesinden emin ol bu ayarların. VSOC 1.29, VDDP 1.1 ayarla öyle vermediysen. Tam değer olsun ikisi de.

@Strider0628 Bu programda Benchmark da var, ona da bakarsınız. AIDA64'ten Memory Benchmark aynı şekilde bakarsın. AIDA64 8.30 sürümü için Reddit'te Trial key var, onu kullanabilirsin. Read, Write, Copy tam görünür. Diğer türlü sadece Read ve ns görünüyor.

Memory Cleaner bellek temizliği sonrası Auto basıp Memory Allocate et. Errors 1, Minutes 180 kalsın. Start deyince başlar, HWiNFO'dan sensörleri takip edersin.

tRFC2 288 ve tRCDWR 16 kısmını dene tRCD CTRL dediğim kısımdan. İkisine ayrı ayrı bak, Boot etmeyebilir. @Strider0628

@Ayhan Dönmez son kısım ne yazık ki olmuyor. tRFC2 288 ve tRCDWR 16 da patlıyor. Ayrı ayrı denmeye çalıştım fakst yine de nafile inat ediyor. Diğer testleri ve r23 testini yapıp tek çatı altında toplayıp paylaşacağım.

Son düzenleme:

RAM testi için aktif soğutmayı halletsen çok daha iyi olur. Diğer türlü stabil kalması problem. Hynix stabil kalamaz yüksek sıcaklıkta. Bir yere kadar en azından, timing sıktın mı soğutman lazım.

RAM testi için aktif soğutmayı halletsen çok daha iyi olur. Diğer türlü stabil kalması problem. Hynix stabil kalamaz yüksek sıcaklıkta. Bir yere kadar en azından, timing sıktın mı soğutman lazım.

Özel braketler vardı üstünde mini fan olanlar onlardan çözersem çok daha iyi olabilir benim için. Sanırım artık bu beyefendi RAM'lere yapabilecek bir şey yok gibi duruyor mevcut konjonktürde. Her şey için teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

M-Die ile ancak bu kadar, benim gibi 1.8 basmadıkça çok adam olmaz M-Die. O kadar voltaja gerek yok, yaz ayında hele. 1.55 CL28 stabil veremeyebilir ama, 1.6 istiyor olabilir. Aklında olsun. RAM testi geçmekte fayda var o yüzden. VT3 direkt olarak timing bakmıyor, daha çok bellek kontrolcü alakalı diyeyim.

Uzun kullanımda adobe premiere ve diğer ağır büyük haritalı oyunlarda deneyeceğim artık. İleride sağlam bir soğutma ile biraz daha voltaj deneyip bir şeyler yapabilirim ya da iler de güzel bir A-die çözülebilir.

Gaming için düşünürsek zaten çok bir fark olmuyor, yüksek frekanslarda fark var da onu da normal kullanıcı beceremiyor. Bellek kontrolcü ve 1 DPC'de bitiyor iş. B650M-R yerine biraz daha üst segment gerekir. B850M-K 1:2 mod 8400 verebiliyor mesela ama bellek kontrolcü sorunu bir yerden sonra. Şu anki Mixed modu düşünülürse M-Die başarılı, sende muhtemelen 1.6 falan istiyordur. RAM testi geçmeden de çok stabil olduğu söylenemez. Hynix'te aktif soğutmadıkça VDD fazladan istemesi normal o yüzden. tRFC'ler de sınırda, onlar kaynaklı da yine sıcaklık kaynaklı hata yersin.

M-Die ama adamakıllı Primary kısamadığı için OC uygun değil denebilir, 6400 CL26 1.75/1.8V istiyor Gear kapalıyken. A-Die 1.6-1.65 açıyor genelde. Arada uçurum var. Zaten 7200 MT/s'de sonlanıyor M-Die. O da seçmece olanları. Her biri 7200 veremez.

Şu an 1.55 de eğer uzun kullanımda sorun yaşarsam direk 1.6v verebilirim. Zaten @Mithat Berhan hoca ile konuştuğumuzda ben direkt ne kadar düşük latency o kadar benim için iyi dedim. Gözüm çok yüksek MT/s'lerde değil. Fakat Mithat hoca benim gibi minimal değil best of the best yapmak için iyi bir RAM değişikliği yapıp sağlam bir deney yapacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…