Biz yövmiyeci adamlarız, milletin kutu kutu işlemci denediği yerde iyi silikon bulursak yaparız, bulamazsak imkan deneriz o da olmazsa kapatıp kullanırız artık :D
Ben iyi değilim, silikon bulsam yeter. Elimdeki işlemciyi AMD'ye geri göndereceğim. "Eritin, tekrar tepsiye dökün, bir de silikon sıkın biraz ilave" diyeceğim. 6200 1:1 yapamayan, 2067 FCLK çıkamayan test örneği göndermişler bana. Şu an 10000 serisinin isimlendirilmemiş işlemcilerinin yavaş yavaş Bench'lerde gözüktüğü gibi o zamanın Bench işlemcisi var muhtemelen bende. Tabiri caizse bana çakmışlar bunu :D

@Ayhan Dönmez valla 1 sene bekleme, şimdilik sat, 9800X3D'ye geç, 10000 serisi çıkınca yine sat, ona geç diyen bir dürtü var içimde bu sıra. Zor tutuyorum kendimi :D

Ben iyi değilim, silikon bulsam yeter. Elimdeki işlemciyi AMD'ye geri göndereceğim. "Eritin, tekrar tepsiye dökün, bir de silikon sıkın biraz ilave" diyeceğim. 6200 1:1 yapamayan, 2067 FCLK çıkamayan test örneği göndermişler bana. Şu an 10000 serisinin isimlendirilmemiş işlemcilerinin yavaş yavaş Bench'lerde gözüktüğü gibi o zamanın Bench işlemcisi var muhtemelen bende. Tabiri caizse bana çakmışlar bunu :D

@Ayhan Dönmez valla 1 sene bekleme, şimdilik sat, 9800X3D'ye geç, 10000 serisi çıkınca yine sat, ona geç diyen bir dürtü var içimde bu sıra. Zor tutuyorum kendimi :D

Kaybedenler kulübü, artık treni kaçırdık. Yok öyle tak çalıştır vs. Test işlemcilerini hep kakalamışlar, hepsi aynı fiyat bir de. Normalde bunları kelepir fiyattan vermeleri lazım. :)

@Ayhan Dönmez mem test Pro ile denediğimde RAM sıcaklığının 60 dereceye dayanıp fazlaca error aldığını gördüm. Ve en sonunda 12. dakika da testi durdurdum RAM'ler sıcaklığa dayanmıyor...

En azından diğer testler mevcut onları ileteyim.

Eki Görüntüle 266277Eki Görüntüle 266278
@Ayhan Dönmez
6200-28-2.webp

Bunu geçemem hocam adam -50 all core / 6400 28 kullanıyo, normal boot windowsta anca bu kadar

Fakat şöyle bir durum var, sizin Memory latency oldukça düşük daha iyi duruyor.
Aida latency için ne kadar güvenilir tartışılır ama haliyle sizin read write copyi yakalamam mümkün değil 6400 - 2233 ikilisine karşı, güle güle kullanın sizde. Birde aktif soğutma yapıp 65k tREFi verdiniz mi bitti

Aida latency için ne kadar güvenilir tartışılır ama haliyle sizin read write copyi yakalamam mümkün değil 6400 - 2233 ikilisine karşı, güle güle kullanın sizde. Birde aktif soğutma yapıp 65k tREFi verdiniz mi bitti
Teşekkür ederim Ekim ayından Nisan ayına kadar zaten genellikle 65535 kullanıyorum normalde fakat yaz ayında risk almamak adına direk 50000 yuvarlıyorum. İyi bir soğutma çözümüne başvurur isem 65535 kalıcı kullanabilirim.

Teşekkür ederim Ekim ayından Nisan ayına kadar zaten genellikle 65535 kullanıyorum normalde fakat yaz ayında risk almamak adına direk 50000 yuvarlıyorum. İyi bir soğutma çözümüne başvurur isem 65535 kalıcı kullanabilirim.
Valla çok bir çözümde gerekmiyo ne yalan söyliyim, ekran kartının üstüne koydum bitane 120mm, plastik kelepçe ile AiO ya tutturdum rama doğru üflüyo, dik bile değil 60-70 derece açı ile 1Usmusta 48-49C de sabit kalıyor, onun da ana sebeplerinden birisi odamın baya küçük ve içerisinin hamam gibi olması.. yoksa büyük ihtmalle 42-43 lerde gezer max

GDM Off biraz latency kesiyor tabi onun dışında sanıyorum nitro ayarlarımız benzer