R7 7700X sistemde Baldur's Gate 3 oynarken PC kendiliğinden kapanıyor

Amadeus Tesla

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Baldur's Gate 3 oynarken PC son 2 gündür kendiliğinden kapanmaya başladı. Daha öncesinde böyle bir problem olmuyordu. Mavi ekran da vermiyor, direkt kapanıp sonra yeniden açılıyor.

Başka oyunlarda da oluyor mu henüz denemedim.

PC özellikleri:
  • Ryzen 7 7700X işlemci
  • RTX 4070 ekran kartı
  • 32 GB 5600 MHz RAM
  • 650 Watt PSU
  • Arctic Liquid Freezer III 240 mm sıvı soğutucu
Isıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yük altındayken 50-60 °C arası sıcaklıklar görülüyor.

Güç kaynağından olsa şimdiye kadar bir sorun çıkardı diye düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz haftalarda birkaç saat aralıksız It Takes Two oynamıştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (2 gün önce Windows güncellemesi gelmişti, ondan olabilir mi bilmiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu tarz bir şey yaşadığımda anakarta giden bütün kabloların tam oturup oturmadığını kontrol etmiştim. Düzelmişti. Örneğin CS2 giriyordum 1-2 dakika içerisinde bilgisayar resetleniyordu, mavi ekran saniselik gözüküp gidiyordu.

Hiçbir bilgi bulamadım. Muhtemelen Çin'de üretilen merdiven altı PSU'lardan. Farklı bir PSU ile deneme şansınız var mi?

Ya aslında sistemi toplarken PSU'da ucuza kaçmanın üzebileceğini tahmin ediyordum. Dediğiniz gibi daha kaliteli başka bir PSU ile deneyeyim.

Ben bu tarz bir şey yaşadığımda anakarta giden bütün kabloların tam oturup oturmadığını kontrol etmiştim. Düzelmişti. Örneğin CS2 giriyordum 1-2 dakika içerisinde bilgisayar resetleniyordu, mavi ekran saniselik gözüküp gidiyordu.

Bunu da kontrol edeceğim. Teşekkür ederim.

Sorun bu olsa bence sorun daha önceden başlardı. Özellikle sistem yüke girip fazla W çekmeye başlayınca reset atıyor. %95 PSU gibi. Zaten bayağı dandik bir PSU.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt