Merhaba arkadaşlar,

Baldur's Gate 3 oynarken PC son 2 gündür kendiliğinden kapanmaya başladı. Daha öncesinde böyle bir problem olmuyordu. Mavi ekran da vermiyor, direkt kapanıp sonra yeniden açılıyor.

Başka oyunlarda da oluyor mu henüz denemedim.

PC özellikleri:
  • Ryzen 7 7700X işlemci
  • RTX 4070 ekran kartı
  • 32 GB 5600 MHz RAM
  • 650 Watt PSU
  • Arctic Liquid Freezer III 240 mm sıvı soğutucu
Isıdan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum, yük altındayken 50-60 °C arası sıcaklıklar görülüyor.

Güç kaynağından olsa şimdiye kadar bir sorun çıkardı diye düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz haftalarda birkaç saat aralıksız It Takes Two oynamıştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (2 gün önce Windows güncellemesi gelmişti, ondan olabilir mi bilmiyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar,

Baldur's Gate 3 oynarken PC kendiliğinden kapanmaya başladı son 2 gündür. Daha öncesinde olmuyordu böyle bir problem. Mavi ekran da vermiyor direkt kapanıyor sonra açılıyor.

Başka oyunlarda da oluyor mu henüz denemedim.

PC özellikleri;
  • Ryzen 7 7700X işlemci.
  • RTX 4070 ekran kartı.
  • 32 GB 5600 MHz RAM.
  • 650 watt PSU.
  • Soğutucum da Arctic Liquid Freezer III 240 mm.

Yani ısıdan kaynaklı olduğunu da düşünmüyorum, yükteyken 50-60 arası sıcaklık.

Güç kaynağından olsa şimdiye çoktan olmalıydı diye düşünüyorum. Çünkü geçtiğimiz haftalarda birkaç saat aralıksız It Takes Two oynamıştım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. (2 gün önce Windows Update gelmişti ondan olabilir mi bilmiyorum)

Sorun PSU kaynaklı olsaydı benim bildiğim kadarıyla bilgisayar kendini yeniden başlatmaz. Direk gücü keser ve öylede kalır. Sorun başka bir parçada diye düşünüyorum ya da yazılımsal bir sıkıntı var. İlk önce dediğiniz gibi diğer oyunlarda da oluyor mu kontrolünü yapın sıcaklık değerlerini kontrol edin derim.

Sorun bu olsa bence sorun daha önceden başlardı. Özellikle sistem yüke girip fazla W çekmeye başlayınca reset atıyor. %95 PSU gibi. Zaten bayağı dandik bir PSU.
Bende de aynı şekilde bi anda başladı, ve yük altında reset yiyordum. Örneğin CS2 açmak gibi. O yüzden denenebilir bence.

MSI Afterburner üzerinden işlemci ve ekran kartının anlık kaç W çektiğine bakabilirsin. Diğer bileşenler en fazla 70W çeker.

Çok teşekkür ederim.

RAM çalışma profili ile ilgili son zamanlarda bir değişiklik yaptınız mı?

Hayır yapmamıştım.

Sorun PSU kaynaklı olsaydı benim bildiğim kadarıyla bilgisayar kendini yeniden başlatmaz. Direk gücü keser ve öylede kalır. Sorun başka bir parçada diye düşünüyorum ya da yazılımsal bir sıkıntı var. İlk önce dediğiniz gibi diğer oyunlarda da oluyor mu kontrolünü yapın sıcaklık değerlerini kontrol edin derim.

Birkaç saat önce tekrar oyuna girdim (Baldur's Gate 3). 2 saatten fazla aralıksız oynadım hiçbir problem çıkmadı. PC kendini restart etmedi. Ben 2 ihtimal veriyorum; ya sürekli ertelediğim ve 2 gün önce yaptığım Windows güncellemesi ya da PSU.

Corsair 550 Watt bir model idi. Değiştirdik. Sorun yetmeme değildi. Genelde 1-2 saat içinde PSU ısınınca sistem reset atıyordu.

Sorun PSU olmasa bile daha kaliteli bir PSU ile deneyeceğim/değiştireceğim. Diğer arkadaşların da vurguladığı gibi PSU çok güven vermiyor bu noktada. Ayrıca Recep abinin dediği çok mantıklı geldi; yetmeme değil de ısınmadan kaynaklı oluyordur belki de. Çünkü PSU'nun fanını masanın bir kenarı kapatıyor.

Son düzenleyen: Moderatör: