Evet Samsung oluyor 6000 C36. Hynix'e göre daha zor bunu adam etmesi. 6000'de C30 falan yapma şansın var mı, voltajı 1.45-1.5 mem vdd kısmını deneyip bakar mısın, test için OCCT CPU+RAM kullan şu an için, large dataset ve Extreme mod olacak.

C32 falan yapabilmen lazım aslında, 1.45-1.5 DRAM voltaj dene sıkıntı yaratmaz, manuel zamanları biraz gevşek girip kullanırsın. Hynix alsan işin kolay olurdu. Anakartın neydi ek olarak?

ROG B650 anakart.

Tamamdır. High voltaj mod açıp 1.35'ten 1.45 sonrasında 1.5 deneyebilirsin sadece mem vdd kısmını, sıkıntı oluşturmaz. 1.5 üzeri için fan koyman gerekir günlük kullanımda. 6000 c30-32 çekmeye çalış, alt zamanları da ayarlarsın biraz bilgin varsa, Hynix kadar iyi olmaz. İki modül de aynı para olduğu için Hynix alınması lazım. Samsung yarı fiyat olsa ben de Samsung alırdım.

1753564344568.webp

Şu zamanları bir dene Samsung için, 8-8-20 kısmını 8-12-32 yap. Geri kalan deneyebilirsin. 1.45-1.5 vdd vermen sakınca yaratmaz. c32 yapabilmen lazım biraz voltaj vererek. 6000 yeterli gelir günlük kullanım için.

Tamamdır. High voltaj mod açıp 1.35'ten 1.45 sonrasında 1.5 deneyebilirsin sadece mem vdd kısmını, sıkıntı oluşturmaz. 1.5 üzeri için fan koyman gerekir günlük kullanımda. 6000 C30-32 çekmeye çalış, alt zamanları da ayarlarsın biraz bilgin varsa, Hynix kadar iyi olmaz. İki modül de aynı para olduğu için Hynix alınması lazım. Samsung yarı fiyat olsa ben de Samsung alırdım.

Hocam aslında potansiyel olarak overclock işi Samsung'da daha yaygın ama tabii sizin görüşede saygı duyarım Samsung çipli RAM'ler zaten ekstra pahalı oluyor yoksa SK Hynix RAM'ler 4kya vardı ayrıca bu ayarları da deneyeceğim teşekkür ederim.

1753564432683.webp

Hocam aslında potansiyel olarak overclock işi Samsung'da daha yaygın ama tabii sizin görüşede saygı duyarım Samsung çipli RAM'ler zaten ekstra pahalı oluyor yoksa SK Hynix RAM'ler 4kya vardı ayrıca bu ayarları da deneyeceğim teşekkür ederim.
Tüm tabloyu attım. Bu şekilde dene. Samsung AM5'te Hynix kadar iyi değil, AM4 farklı bu platformdan.

8 8 20 kısmını 8 12 32 dene. tRCD ve tRP senin kitinde ne ise o şekilde bırak şu anlık. CL değerini 32 dene 1.45-1.5 vdd verebilirsin zarar vermez. High voltaj mod açıp.

@wgaijin ZenTimings indirip SS atarsan inceleriz. CL değeri 32-34 sorunsuz yapabilmen lazım, 30 olur mu bilmiyorum, voltaj scaling'i nasıldır, Samsung AM5'te çok tavsiye edilmez. Denemen gerekli. Hynix popüler AM5 için, AM4'ten farklı dediğim gibi bu platform.

Eki Görüntüle 167359

Tüm tabloyu attım. Bu şekilde dene. Samsung AM5'te Hynix kadar iyi değil, AM4 farklı bu platformdan.

8 8 20 kısmını 8 12 32 dene. tRCD ve tRP senin kitinde ne ise o şekilde bırak şu anlık. CL değerini 32 dene 1.45-1.5 vdd verebilirsin zarar vermez. High voltaj mod açıp.

@wgaijin ZenTimings indirip SS atarsan inceleriz. CL değeri 32-34 sorunsuz yapabilmen lazım, 30 olur mu bilmiyorum, voltaj Scaling'i nasıldır, Samsung AM5'te çok tavsiye edilmez. Denemen gerekli. Hynix popüler AM5 için, AM4'ten farklı dediğim gibi bu platform.

Ayarları uygulamaya vakit bulduğumda paylaşacağım bilgi için tekrardan teşekkürler.