Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nuwanda

Uzman
Arkadaşlar selam

Sistemim,
  • 7800X3D ( Noctua NH D15 takılı )
  • MSI B650 Wi-Fi
  • 16x2 GB Corsair 6000MHz RAM
  • Phanteks P600S ( önde 3 adet 120mm, üstte 2 adet 120mm fan, egzoz 140 mm )
  • EVGA RTX 3080
  • EVGA Supernova 850W Gold
Odada kaloriferler açık değil bu arada kapattım. Isı veren herhangi bir durum yok yani. Ama PC odayı 23-24 dereceye kadar ısıtıyor özellikle ağır oyunlar oynadığımda.
Reset attıran oyunlar: Battlefield 2042, Age of Empires 4, Forza Horizon 5.

Şimdi benim sorunum oda sıcaklığı 24 dereceye geldiğinde bilgisayar 15-20 dk içinde reset atıyor. Kasanın arkasına yani egzoz fanına elimi tuttuğumda sıcak hava geliyor. Keza üstteki fanlardan da bayağı sıcak hava geliyor. Ağır oyunlarda oluyor bu. Sonra pencereyi açıyorum yavaş yavaş oda ısısı düşüyor. oyuna giriyorum kasa pencerenin yanında bu arada. İstediğim kadar oynayayım reset atmıyor. Sizce bu durum neden kaynaklanıyordur? Neyi test etmem gerekiyor?

Önceden 11700KF ve Z490 Tomahawk vardı onda da aynı sorun vardı. O da böyle reset atıyordu ama yaz aylarında atıyordu reset. PSU ısınıyor olabilir mi? PSU ısındığında reset atar mı PC? Kafayı yemek üzereyim çok az kaldı. Neleri test etmem gerekiyor? Lütfen bana yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vallahi 850 G2 bozulduysa çok şaşırırım. Sağlam PSU modelidir normalde. Geçmiş olsun.

Vallahi açıkça konuşayım PSU'ya çok güveniyordum asla PSU'dan olamaz gibi geliyordu ama 550W PSU ile reset atmaması çok şaşırtıcı cidden :D

1.5 sene boyunca Midyat diye bir ilçede kaldım. İnanır mısınız haftada 5-6 kere bazen günde 2-3 kere elektrik kesiliyordu. 1.5 sene boyunca kaç kere elektrik kesildi hatırlamıyorum. Muhtemelen orada ömrünü doldurdu. Gerçi tam emin olmamakla birlikte 2015 ya da 2016'da almıştım. Çok bile dayandı denilebilir.

Vallahi 850 G2 bozulduysa çok şaşırırım. Sağlam PSU modelidir normalde. Geçmiş olsun.

Bu arada G2 değilmiş hocam G3 müş PSU.

Dosya Ekleri

• IMG_1586.webp
    IMG_1586.webp
    135,8 KB · Görüntüleme: 56
  • IMG_1587.webp
    IMG_1587.webp
    270,7 KB · Görüntüleme: 57
Vallahi açıkça konuşayım PSU'ya çok güveniyordum asla PSU'dan olamaz gibi geliyordu ama 550W PSU ile reset atmaması çok şaşırtıcı cidden :D

1.5 sene boyunca Midyat diye bir ilçede kaldım. İnanır mısınız haftada 5-6 kere bazen günde 2-3 kere elektrik kesiliyordu. 1.5 sene boyunca kaç kere elektrik kesildi hatırlamıyorum. Muhtemelen orada ömrünü doldurdu. Gerçi tam emin olmamakla birlikte 2015 ya da 2016'da almıştım. Çok bile dayandı denilebilir.

Bu arada G2 değilmiş hocam G3 müş PSU

Böyle sık sık elektrik kesilmeleri bence de PC de sorunlar yaratıyor ve bu fark edilmiyor... Sanki zevk için yapıyorlarmış gibi elektiriği kesip 5 saniye sonra yine veriyorlar. Şikayet te edemezsin.

Bende de G2 var aynı şekilde bizim burada da sürekli elektrikler gidiyor. Bakalım benimki ne kadar dayanabilecek.
20241114_005817.webp

@deadfellow, @pesimist34, @845,
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler yeni PSU geldi şaşırtıcı bir şekilde sabah sipariş verdim akşam geldi taktım. Aralıksız 5 saattir BF2042 ve Age of Empires4 oynuyorum ( 3080 takılı bir şekilde ) herhangi bir reset atmadı. Sorun PSU imiş.

Bende de G2 var aynı şekilde bizim burada da sürekli elektrikler gidiyor. Bakalım benimki ne kadar dayanabilecek.
Eki Görüntüle 114258

Hocam bir tane UPS al kesintisiz güç kaynağı. UPS garip bir şekilde PSU'dan ucuz. Bu elektrik kesintisi cidden sıkıntı :(

@deadfellow, @pesimist34, @845,
Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler yeni PSU geldi şaşırtıcı bir şekilde sabah sipariş verdim akşam geldi taktım. Aralıksız 5 saattir BF2042 ve Age of Empires4 oynuyorum ( 3080 takılı bir şekilde ) herhangi bir reset atmadı. Sorun PSU imiş.

Hocam bir tane UPS al kesintisiz güç kaynağı. UPS garip bir şekilde PSU'dan ucuz. Bu elektrik kesintisi cidden sıkıntı :(
80 liram kaldı valla para bitti, yanana kadar devam :D