Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nuwanda

Uzman
Arkadaşlar selam

Sistemim,
  • 7800X3D ( Noctua NH D15 takılı )
  • MSI B650 Wi-Fi
  • 16x2 GB Corsair 6000MHz RAM
  • Phanteks P600S ( önde 3 adet 120mm, üstte 2 adet 120mm fan, egzoz 140 mm )
  • EVGA RTX 3080
  • EVGA Supernova 850W Gold
Odada kaloriferler açık değil bu arada kapattım. Isı veren herhangi bir durum yok yani. Ama PC odayı 23-24 dereceye kadar ısıtıyor özellikle ağır oyunlar oynadığımda.
Reset attıran oyunlar: Battlefield 2042, Age of Empires 4, Forza Horizon 5.

Şimdi benim sorunum oda sıcaklığı 24 dereceye geldiğinde bilgisayar 15-20 dk içinde reset atıyor. Kasanın arkasına yani egzoz fanına elimi tuttuğumda sıcak hava geliyor. Keza üstteki fanlardan da bayağı sıcak hava geliyor. Ağır oyunlarda oluyor bu. Sonra pencereyi açıyorum yavaş yavaş oda ısısı düşüyor. oyuna giriyorum kasa pencerenin yanında bu arada. İstediğim kadar oynayayım reset atmıyor. Sizce bu durum neden kaynaklanıyordur? Neyi test etmem gerekiyor?

Önceden 11700KF ve Z490 Tomahawk vardı onda da aynı sorun vardı. O da böyle reset atıyordu ama yaz aylarında atıyordu reset. PSU ısınıyor olabilir mi? PSU ısındığında reset atar mı PC? Kafayı yemek üzereyim çok az kaldı. Neleri test etmem gerekiyor? Lütfen bana yardım edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki Recep hocam bunu nasıl test edeceğim yani PSU ısındığında sisteme reset atar mı?
PSU: EVGA supernova 850W
6 yıl oluyor alalı
Test edebilmenin en temiz yolu farklı bir PSU kullanıp denemek olabilir. Söylediğiniz durumlara bakılarak en yüksek sebep PSU kaynaklı duruyor, Recep Bey'in de dediği gibi. PSU yeteri kadar güç besleyemediği için fanlar ve diğer bileşenler de sağlıklı çalışamıyordur.

Artı -1 Eksi

Dosya Ekleri

• IMG_1574.webp
    IMG_1574.webp
    75,3 KB · Görüntüleme: 81
Son düzenleyen: Moderatör:
@nuwanda, korumaları düzgün ayarlanmış bir model değil ama eğer ki bir arızası yoksa, RTX 3080'i rahatlıkla besleyebilecek bir PSU.

OCCT ile power test yapabilmeniz mümkün mü?

@nuwanda, korumaları düzgün ayarlanmış bir model değil ama eğer ki bir arızası yoksa, RTX 3080'i rahatlıkla besleyebilecek bir PSU.

OCCT ile power test yapabilmeniz mümkün mü?
tabi yaparım birazdan yapıp sonuçları atayım

testi yaptım. 40 dklık testte herhangi bir şekilde reset atmadı.

Buyrun sonuçlar:

Dosya Ekleri

• sıcaklık.webp
    sıcaklık.webp
    149,8 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
@nuwanda , olası bir bellek hatasını tanımlamak için Memtest86 yükler misin? USB'ye yazdırıp onu çalıştır.
OCCT testinden görüntü bozulmaları ve yeniden başlatma gibi bir durumla karşılaşmadıysanız ekran kartında muhtemelen bir sorun yoktur, onu da teyit etmek için isterseniz Furmark testi uygulayın.

VRAM testi için net bir şey öneremem, daha önce yapmadım çünkü. Lakin bakmak isterseniz burada da yine test videosu var.

Son olarak hepsinden temiz geçtiyse ve eğer sadece oyun kapanıyorsa;

Son düzenleme: