Vadbav

Başarılı
Ben bir hata yaptım. Ryzen Master uygulaması ile oto OC tuşuna bastım bilgisayar açılma ekranında mavi ekran veriyor açılmadan resetliyor kendini. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Anakart: MSI MAG Tomahawk B650 Wi-Fi

Çıkardım taktım şu an hiç ekran gelmiyor siyah ekran var klavye mouse 3 4 keredir kendi kendine yanıp sönüyor belli aralıklarla sonra monitör görüntü yok diyor geri sayıyor.

Ekran geldi mavi ekran devam ediyor.
Bir önceki konuda dediğim gibi güvenli mod ile düzenlemen gerekiyor. Clear cmos vs bios üzerinden yapılan değişiklikler için geçerli oluyor çoğunlukla.

Bende öyle güvenli mod diye bir seçenek çıkmıyor birkaç mavi ekrandan sonra.

Bir önceki konuda dediğim gibi güvenli mod ile düzenlemen gerekiyor. Clear CMOS vs BIOS üzerinden yapılan değişiklikler için geçerli oluyor çoğunlukla.

Güvenli moda nasıl gireceğim bilgisayar açılmıyor ki sadece maçı ekran verip yeniden başlatıyor.

Neye tıklayacağım burdan?

Bir önceki konuda dediğim gibi güvenli mod ile düzenlemen gerekiyor. Clear CMOS vs BIOS üzerinden yapılan değişiklikler için geçerli oluyor çoğunlukla.

Neye tıklayacağım buradan?

Dosya Ekleri

• PXL_20240808_100619546.webp
    PXL_20240808_100619546.webp
    186,1 KB · Görüntüleme: 65
  • PXL_20240808_100619546.webp
    PXL_20240808_100619546.webp
    186,1 KB · Görüntüleme: 69

Güvenli moda nasıl gireceğim bilgisayar açılmıyor ki sadece maçı ekran verip yeniden başlatıyor.

Yeniden başlarken Shift tuşuna basılı tutmayı dene, veya yeniden başlarken BIOS'a girerek tüm ayarları defaulta çek.

F8 başlangıç ayarları.

Son düzenleyen: Moderatör:
yeniden başlarken shift tuşuna basılı tutmayı dene, veya yeniden başlarken bios a girerek tüm ayarları default a çek.

f8 başlangıç ayarları

yeniden başlarken shift tuşuna basılı tutmayı dene, veya yeniden başlarken bios a girerek tüm ayarları default a çek.
Ben anlamıyorum ki default falan nerden cekcem ana kartım msi

Yeniden başlarken Shift tuşuna basılı tutmayı dene, veya yeniden başlarken BIOS'a girerek tüm ayarları default a çek.

F8 başlangıç ayarları.

Demin o ekran vardı şimdi gitti oda gelmiyor BIOS açılıyor ben anlamadım hayatını kaydirdim bilgisayarin keşke yapmasaydim hiçbir şey ya.

Şu anda attığın fotoğraf üzerinden F8 menüsünden güvenli moda girerek Windows'ta yaptığın Ryzen Master ayarlarını eski haline getirmeyi dene.

BIOS'ta ayarı nasıl sıfırlayabilirim?

F8 basıyorum güvenli modu seciyorum yine F8 basacagim yere atıyor.

PXL_20240808_101309532.webp

Dediğiniz şekilde Ryzen Master'i sildim BIOS sıfırladım ama bu sefer de RAM hızım düştü BIOS'a giremiyorum F10 spamlamama rağmen bilgisayar açılış ekranına atıyor.
Bilgisayarı normal bir şekilde kapat yaparak kapatın daha sonrasında açarken bios a girmeyi deneyin.