Okan007

Çalışkan
  • Anakart: ASUS Prime X670-E Pro Wi-Fi
  • Ekran kartı: MSI RTX 4070 Super gaming xslim12 GB.
  • İşlemci: R7 7800X3D.
  • SSD: Kingston renegate1TB M.2 SSD.
  • RAM: G.Skill Trident Z5 Neo RGB 2x16 32 6000 MHz CL30.
  • PSU: MSI MPG A850G 850W tam modüler.
  • Sıvı soğutucu: Lian Li galahad LCD 360mm.
  • Kasa: Lian Li 011 dynamic EVO XL.
Merhaba,
Kendimce araştırıp toplamak istediğim bir sistem oluşturdum. Çoğunluk oyun için bir sistem olmasını istedim, beni idare edecek değil de çok iyi götürecek bir bileşen uyumu olmuş mu? Yorumlarsanız sevinirim, ona göre değişiklik yapıp siparişleri geçmek istiyorum.
Teşekkür ederim kolay gelsin.

Anakart, kasa, PSU, RAM ve sıvı soğutma olarak biraz abartıya kaçmışsınız. Biraz parçalardan kısarak ekran kartını 4070 Ti süper yapabilirsiniz.

Son düzenleme:

Ramleri ve kasayı attıklarım ile değiştir. Ayrıca şimdi farkettim sıvı soğutma da gereksiz pahalı. Sıvı soğutma olarak da aşşağıda attıklarımdan birini al tak. Ekran kartını 4070Tİ super bütçe çıkıyorsa 4080 super olarak değiştir.

Arkadaşlar belirtmiş ama bende bir iki tavsiyede bulunacak olursam;

-X670 anakart yerine B650 'e' serisi bir anakart hem daha ekonomik hem daha avantajlı olur.

-İşlemciyi ileride 9000 veya 11000 X3D modellerine yükseltme yaparım derseniz işlemciden biraz düşüp 7500F gibi bir değişiklik yapabilirsiniz.(2K veya 4K da darboğaz yaşatmaz, iyi işlemcidir) buradan da biraz maliyet düşürülmüş oldu.

- RTX 4070 Super yerine RTX 4070 Ti super tercih edilerek hem VRAM açığı kapatılıp hem daha güçlü bir donanım oluşturulabilir.

-Son olarak, görsel açıdan bir takıntınız yoksa sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma yeterli olacaktır.

Görsel açıdan takıntım olduğu için kasa. Sıvı soğutma ve RAM seçeneklerimi bunun üzerine yapmıştım bunları değiştirmeden anakart, ekran kartı ve PSU da değişiklik yapabilirim.
4070 Ti super ekran kartı, 7800X3D işlemci uyumlu ve ileride cıkacak olan X3D uyumlu bir anakart önerirseniz memnun olurum. B650 'e' bu seri dediğim olanakları karşılar mı bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bence, iyi marka model B650 Extreme PCI-e 5.0 ile oldukça yeterli olur ve bu açıdan ileriye dönük yükseltmelerde fayda sağlar. Chipseti X670'ten daha sonra çıktığı için bazı hatalar giderilmiş durumda tabii karar sizlerin. (X670'in port giriş sayısının avantajı sizler için önemliyse orası ayrı)

Bütçeden yana sıkıntı yoksa işlemci tabii ki 7800X3D olarak kalmalı ama RTX 4070 Super güzel bir kart olsa da alınabiliyorsa Ti super modeli hem şu an hem ileriye yönelik biraz daha mutlu edici bir tercih olacaktır.

Dediğiniz anakart bu mu acaba?

Bilgisayar konusunda bilgim çok az olduğu için port giriş sayısı önemli mi onu bile bilmiyorum :/ yıllar sonra gelen bir oyun oynama sevdasıyla bir sistem topluyorum diyelim.
Bütçeyi biraz arttırıp dediğiniz gibi Ti süper alacağım

Dediğiniz anakart bu mu acaba?

Bilgisayar konusunda bilgim çok az olduğu için port giriş sayısı önemli mi onu bile bilmiyorum :/ yıllar sonra gelen bir oyun oynama sevdasıyla bir sistem topluyorum diyelim.
Bütçeyi biraz arttırıp dediğiniz gibi Ti süper alacağım.

Olabilecek en tepe modellerden biri. Dediğim gibi bütçeden yana sıkıntı yoksa ROG STRIX artık en uçlar, TUF'ya da MSI'ın veya benzeri markaların alternatif iyi modelleride olur ama ROG serisi için olumsuz tek bir şey diyemem.