Zambak Becerikli Katılım 24 Ağustos 2025 Mesajlar 162 Beğeniler 35 5 Şubat 2026 #1 R7 7800X3D işlemci için PBO ayarları nasıl olmalı?
AceTeq Üstün Katılım 23 Ocak 2024 Mesajlar 3.741 Makaleler 2 Çözümler 29 Beğeniler 2.340 Yer Başkent 5 Şubat 2026 #2 İşlemci zaten kilitli, -20 negatif ofset ver. Baktın çökme filan yok kullan.
A Ayhan Dönmez Bilgin Sıcak Nokta Bellek Mimarı Topluluk Kahramanı Katılım 14 Eylül 2024 Mesajlar 13.432 Makaleler 1 Çözümler 69 Beğeniler 12.891 5 Şubat 2026 #3 Zambak dedi: R7 7800X3D işlemci için PBO ayarları nasıl olmalı? Genişletmek için tıkla... PBO: Advanced PBO Limits: Motherboard Scaler: 6x Boost Clock Override: Auto Curve Optimizer: All Cores Negative 20 @Zambak Integrated Graphics kapat, EXPO aç. Sonrasında bu PBO ayarlarını uygula. PBO +200 vesaire vermen 7800X3D'de etkisiz, Scaler ve Curve Optimizer etkili. 5.05 GHz için -20 vermek lazım, yoksa çoğu oyunda Boost Clock ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. OCCT CPU+RAM Large+Extreme testini 1 saat gerçekleştir. Hata yoksa kullanmaya devam et.
Zambak dedi: R7 7800X3D işlemci için PBO ayarları nasıl olmalı? Genişletmek için tıkla... PBO: Advanced PBO Limits: Motherboard Scaler: 6x Boost Clock Override: Auto Curve Optimizer: All Cores Negative 20 @Zambak Integrated Graphics kapat, EXPO aç. Sonrasında bu PBO ayarlarını uygula. PBO +200 vesaire vermen 7800X3D'de etkisiz, Scaler ve Curve Optimizer etkili. 5.05 GHz için -20 vermek lazım, yoksa çoğu oyunda Boost Clock ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. OCCT CPU+RAM Large+Extreme testini 1 saat gerçekleştir. Hata yoksa kullanmaya devam et.
KS KS Zambak Becerikli Katılım 24 Ağustos 2025 Mesajlar 162 Beğeniler 35 6 Şubat 2026 #4 Ayhan Dönmez dedi: PBO: Advanced PBO Limits: Motherboard Scaler: 6x Boost Clock Override: Auto Curve Optimizer: All Cores Negative 20 @Zambak Integrated Graphics kapat, EXPO aç. Sonrasında bu PBO ayarlarını uygula. PBO +200 vesaire vermen 7800X3D'de etkisiz, Scaler ve Curve Optimizer etkili. 5.05 GHz için -20 vermek lazım, yoksa çoğu oyunda Boost Clock ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. OCCT CPU+RAM Large+Extreme testini 1 saat gerçekleştir. Hata yoksa kullanmaya devam et. Genişletmek için tıkla... çok teşekkür ediyorum @Ayhan Dönmez bu arada x3d gaming ayarını açtım bi tık fps arttı sanırım daha stabil gibi kullanmalımıyım pbo aktif durumda.
Ayhan Dönmez dedi: PBO: Advanced PBO Limits: Motherboard Scaler: 6x Boost Clock Override: Auto Curve Optimizer: All Cores Negative 20 @Zambak Integrated Graphics kapat, EXPO aç. Sonrasında bu PBO ayarlarını uygula. PBO +200 vesaire vermen 7800X3D'de etkisiz, Scaler ve Curve Optimizer etkili. 5.05 GHz için -20 vermek lazım, yoksa çoğu oyunda Boost Clock ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. OCCT CPU+RAM Large+Extreme testini 1 saat gerçekleştir. Hata yoksa kullanmaya devam et. Genişletmek için tıkla... çok teşekkür ediyorum @Ayhan Dönmez bu arada x3d gaming ayarını açtım bi tık fps arttı sanırım daha stabil gibi kullanmalımıyım pbo aktif durumda.