Mini klavye ise bende mesela M + FN kombosu yapıyorum. Tuşların altlarına bak. Komboludur yüksek ihtimalle.
Klavyede F tuşları, yön tuşları vb. yok; mini olabilir, Mchose 60 Pro gibi bir şeydi. Akşam bakacağım da BIOS'tan ne yapacağımı yazabilirsiniz, hiç girmedim bu modelde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Klavyede F tuşları, yön tuşları vb. yok; mini olabilir, Mchose 60 Pro gibi bir şeydi. Akşam bakacağım da BIOS'tan ne yapacağımı yazabilirsiniz, hiç girmedim bu modelde.
Windows açıldığında yeniden başlatma yaparken sol Shift tuşuna basılı tutup giriş sağlayın. Sorun Gider seçin. UEFI Donanım.. yazan yerden devam ederek yeniden başlattığınızda BIOS a girmiş olacaksınız.

B850M-K kullanan arkadaşları etiketleyeceğim, yardımcı olacaklar. @MAH0A @SalimBdk @shiiw
Teşekkürler. Valla pc yi aldığım 3 hafta olmuştur ama hiç biosa bile girmedim cpu gpu ayar yapmadım sadece windowstan ince ayarları yaptım sistem şuan çok iyi benim için ama geçen nebi akgünün videosunu izledim aldıysanız en iyi verimde kullanın diyordu belki bir kaç ayar vardır diye soruyorum yoksa sistem çok iyi şuan.

Teşekkürler. Valla pc yi aldığım 3 hafta olmuştur ama hiç biosa bile girmedim cpu gpu ayar yapmadım sadece windowstan ince ayarları yaptım sistem şuan çok iyi benim için ama geçen nebi akgünün videosunu izledim aldıysanız en iyi verimde kullanın diyordu belki bir kaç ayar vardır diye soruyorum yoksa sistem çok iyi şuan.
Belleklerle çok uğraşmak istemiyorsanız sadece PBO ayarlayın geçin imkan olduğu kadar. Ben 7800x3D ye hakim değilim.

2x16

Tam olarak ne istiyorsun? Undervolt, ince ayar? RAM'ler ne?
Mesela işlemcinin gpu su kapatılması gerekiyormuş görev yöneticisinde de gözüküyor nasıl kaparım?

1787583398149.webp

En alttaki

Dosya Ekleri

• IMG_1212.webp
    IMG_1212.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 10
2x16

Mesela işlemcinin gpu su kapatılması gerekiyormuş görev yöneticisinde de gözüküyor nasıl kaparım?

Eki Görüntüle 275509

En alttaki

Biraz BIOS'un içinde gezmeniz lazım, ortama biraz alışın... Sonrasında çorap söküğü gibi gelir. F9 Search kısayolu, Integrated Graphics aratıp kapatırsın ya da Advanced-NB Configuration menüsünde dahili grafik.

Sizde Crucial Micron var, haliyle çok oynamaya müsaade etmez. Uzaktan zorlar, Hynix gibi timing kabul etmez. 6400 EXPO'da 1:2 moda atmıştır sende, 6000 MT/s alıp denemende fayda var.

6000 olması senin senaryonda daha iyi çünkü 1:1 mod, bellek ile bellek kontrolcü frekansı eşlenecek yani. Bank Refresh Mode ayarını da Normal alın almadıysanız.

38-40-40 çok kötü değil, elimin altında olsaydı oynardım bununla ama sana şöyle böyle yap diyerek çok zor olur. Sebebi ise standardizasyon yok, direkt olarak nokta atışı RAM timing yapılamıyor Micron'da. 1:1 mod 6000 alıp bırakmanı tavsiye ederim. ZenTimings'den SS atarsan anlarız DIMM telemetrisini.

PBO için -20 deneyin ilk, stabilse kalabilir. VT3 testi lazım onun için. @shiiw B850M-K PBO ayarlarını iletir misin? -20 olacak şekilde denenebilir burada. Boost override 7800X3D'de etkisiz sadece, diğerleri işlevsel.