DobS
Üyecik
R7 7800X3D, RTX 3070 Ti, NZXT 750C, MSI B850M PRO-G ve Patriot Viper 6000 MHz CL30 1x16 GB bir kasaya ve TCL 25G64 bir monitöre sahibim. İkinci el aldığım Zotac RTX 3070 Ti ekran kartımda CS2 başta olmak üzere oyunlarda anlık siyah üçgenler, yırtılmalar ve artifact sorunları yaşıyorum. Satıcı kendisinin kesinlikle böyle bir sorun yaşamadığını belirtiyor ve duruma o da oldukça şaşırmış gözüküyor.
Şu ana kadar deneyip sonuç alamadığım adımlar:
1. Donanım ve Bağlantı Kontrolleri:
İlgili soruna dair video.
Şu ana kadar deneyip sonuç alamadığım adımlar:
1. Donanım ve Bağlantı Kontrolleri:
- Farklı bir monitörle test ettim.
- Farklı görüntü kablolarıyla (hem DisplayPort hem HDMI) denedim.
- Anakartım ve güç kaynağım sıfır ve kaliteli olduğu için PSU dalgalanması veya PCIe slot arızası ihtimalini eledim.
- GPU-Z üzerinden kontrol ettim, VBIOS mining modlu değil, orijinal Zotac VBIOS'u kurulu.
- Farklı oyunlarda test ettim, sorun sadece tek bir oyuna özel değil.
- Oyunları tamamen silip temiz kurulumla tekrar yükledim.
- DDU ile temizleyip farklı ekran kartı sürücüleriyle denedim.
- Gölgelendirici önbelleğini sıfırlayıp denedim.
- Oyunları DirectX yerine Vulkan API ile çalıştırarak denedim, bozulmalar devam etti.
- Sıcaklıklar: Superposition yük testinde GPU 75°C, Hotspot 92°C, Memory 84°C değerlerini geçmiyor. FurMark'ta da benzer şekilde. Yani sorun termal pad veya ısınma kaynaklı değil.
- OCCT VRAM testi: Donanım seviyesinde VRAM testi yaptığımda saniyeler içinde 17+ donanım hatası saydı. 10 dakika içerisinde 100'ü geçmişti.
- MSI Afterburner üzerinden Memory Clock'u izin verilen en dip seviyeye (-502 MHz) çektim.
- Core Clock değerini -200 MHz düşürdüm.
- Power Limit'i %80 bandına çektim.
- Oyun içi çözünürlüğü 4:3'e alıp VRAM kullanımını ve doku kalitesini olabildiğince düşürdüm. (Bu yöntem hataları biraz azalttı ama tamamen çözmedi).
İlgili soruna dair video.