Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Faith

Üyecik
Merhaba,

1 hafta önce yeni sistemime geçiş yaptım. Sorunsuz kullanıyordum dün geceye kadar. Ancak bu sabah bilgisayarı açtığımda sadece siyah ekran görüyorum.

Bütün bileşenler güç alıyor. Bağlantıları da kontrol ettim, her şey yolunda. Debug ledlerinde yanan bir şey yok. Sistem açıldığında GPU fanları dönüyor ancak kasa fanları başta dönüp sonra duruyor. Ardından kasa fanları çalışmaya başladığında GPU fanları duruyor. Hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.

RAM slotlarını değiştirdim. Anakartın clear CMOS butonunu da kullandım. Hatta yetmedi JBAT1 pinlerini de bir metal cisim ile kısa süreliğine dokundurdum. Ancak hala görüntü alamıyorum.
  • Anakart: MSI B850 Gaming Plus.
  • RAM: AMD Ryzen 7 7800X3D
  • Ekran kartı: Gigabyte 3060 Ti Eagle OC.
  • PSU: Corsair CV650 Bronze 80+
Yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam ilk açtığımda CPU kırmızı, DRAM yeşil yanıyor. Ardından CPU tarafı sönüyor, DRAM kalıyor. Sonra o da sönüyor. 5 gündür bu şekilde oluyordu ama sistem sorunsuz açılıyordu. Ancak dün gece kapattım kapatalı işler değişti.

BIOS'u ilk gün güncelledim, en güncel sürümünde. Şimdi de Flash BIOS denedim, fayda etmedi. Son çare olarak koruma pinini sökerek CMOS pilini bizzat çıkaracağım bu gidişle. Çaresizlikten aklıma bir şey gelmiyor artık.
Sistem şu an açık kaldığında anakart üzerindeki Debug LED'lerin tamamı sönük mü kalıyor? Eğer hepsi sönükse anakart "Boot" aşamasına geçmiş demektir ama görüntü kablosu veya monitör kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilir. Farklı bir HDMI/DisplayPort kablosu denediniz mi? Bir de BIOS pilini 30 saniye çıkarın fişten çekiliyken.
Siyah ekrandan kastınız; imleç ekranda görünüyor mu? Eğer görünüyorsa problem Windows Gezgini diye düşünüyorum.

Ctrl + Shift + Esc tuşlarına basın. Karşınıza Görev Yöneticisi çıkacak; İşlemler kısmından aşağı doğru kaydırın, Windows Gezgini diye bir şey göreceksiniz. Ona bir kez tıklayın, sağ yukarıdan Görevi Yeniden Başlat kısmına tıklayın. Sorunun bu şekilde çözüleceğini düşünüyorum.

Siyah ekrandan kastınız; imleç ekranda görünüyor mu? Eğer görünüyorsa problem Windows Gezgini diye düşünüyorum.

CTRL + Shift + ESC tuşlarına basın. Karşınıza Görev Yöneticisi çıkacak; İşlemler kısmından aşağı doğru kaydırın, Windows Gezgini diye bir şey göreceksiniz. Ona bir kez tıklayın, sağ yukarıdan Görevi Yeniden Başlat kısmına tıklayın. Sorunun bu şekilde çözüleceğini düşünüyorum.

Hocam başlığa yazmıştım normalde de değiştirilmiş sanırım. Anakart logosunu dahi görmüyorum. Teknik olarak hiçbir görüntü yok.

Hocam başlığa yazmıştım normalde de değiştirilmiş sanırım. Anakart logosunu dahi görmüyorum. Teknik olarak hiçbir görüntü yok.

BIOS sıfırlanmamış olabilir garanti olarak BIOS pilini sökün 1-2 dakika sonra takın RAM'ı bir silgi yardımıyla temizleyin tek slot olarak tüm portları deneyin farklı RAM varsa deneyin farklı ekran kartı varsa takın görüntü kablolarını değiştirin.

BIOS sıfırlanmamış olabilir garanti olarak BIOS pilini sökün 1-2 dakika sonra takın RAM'ı bir silgi yardımıyla temizleyin tek slot olarak tüm portları deneyin farklı RAM varsa deneyin farklı ekran kartı varsa takın görüntü kablolarını değiştirin.
Hepsini yaptım hocam. Değişen bir şey olmadı.

Hepsini yaptım hocam. Değişen bir şey olmadı.

Sorun RAM gibi görünüyor CPU fanları dönüyor mu ve RAM değiştirdiniz mi sistemi montajlama hakında bilginiz varsa söküp bir daha toplayın oturmayan soketler olabilir ve yavaş yavaş PSU CPU anakart ekran kartı RAM tek tek denemeniz gerekiyor arıza hangisinde ise bulmanız gerek.

Sorun RAM gibi görünüyor CPU fanları dönüyor mu ve RAM değiştirdiniz mi sistemi montajlama hakında bilginiz varsa söküp bir daha toplayın oturmayan soketler olabilir ve yavaş yavaş PSU CPU anakart ekran kartı RAM tek tek denemeniz gerekiyor arıza hangisinde ise bulmanız gerek.
Hocam hepsini söküp taktım. Maalesef durum aynı. Hiçbir anlam veremedim ne olabileceğine dair.

Her bir RAM slotunu da denedim, zaten tek kit RAM kullanıyorum. Ancak en ufak değişiklik yok.

Hocam hepsini söküp taktım. Maalesef durum aynı. Hiçbir anlam veremedim ne olabileceğine dair.

Her bir RAM slotunu da denedim, zaten tek kit RAM kullanıyorum. Ancak en ufak değişiklik yok.

Farklı RAM denemen lazım sorun bileşenlerde gibi varsa arkadasınız tüm parcaları tek tek deneyin.

Hocam bi' ekran kartınızı söküp kabloyu anakarta bağlar mısınız? Bellek eğitimi de olabilir. RAM'leri tam taktığınıza emin olup bilgisayarı açın, 15 dakika bir şeye dokunmadan bekleyin. Bu arada PSU kablolarını da kontrol edin özellikle CPU ve PCIe kablosuna.

Hocam bi' ekran kartınızı söküp kabloyu anakarta bağlar mısınız? Bellek eğitimi de olabilir. RAM'leri tam taktığınıza emin olup bilgisayarı açın, 15 dakika bir şeye dokunmadan bekleyin. Bu arada PSU kablolarını da kontrol edin özellikle CPU ve PCIe kablosuna.