EXPO profileri arasında geçiş yapın iGPU için bu video izleyebilirsiniz mouse Hz kaç?

BIOS üzerinde HD Audio ve bt/wf ayarlarınıda kapatın driver hepsi güncel mi aygıt yöneticisine girip SS atar mısınız?

Attığınız görselere baktımda Wi-Fi ile bağlantı yapıyorsunuz gibi eğer sadece Wi-Fi kulanıyor iseniz BIOS üzerinden Ethernet devre dışı bırakın ve aygıt yöneticisinde açık görünüyorsada orada da devre dışı bırakın.

Sorun çözülmez ise global C state var BIOS onu da devre dışı bırakın arama yerine global yazın çıkar zaten.

Wi-Fi kulanmıyorsanız kapatın eğer Wi-Fi kulanıyor iseniz Ethernet'i kapatın BIOS üzerinden BT kulanmıyorsanız kapatın bu ve HD Audio kapatın ses kartlı bir kulaklıgınız var ise.

Mouse Hz 1000Hz Max zaten. Logitech Superlight kulanıyor.

Global C state disabled yaptım zaten 2 saat önce ama sorun devam ediyor.

Sorununuz büyük ihitmal Ethernet ile kaynaklı iGPU kapatın kulanımınıza göre devre dışı bırakın birini.

Wi-Fi kulanmıyorsanız kapatın eğer Wi-Fi kulanıyor iseniz Ethernet'i kapatın BIOS üzerinden BT kulanmıyorsanız kapatın bu ve HD Audio kapatın ses kartlı bir kulaklıgınız var ise.

Sorununuz büyük ihitmal Ethernet ile kaynaklı iGPU kapatın kulanımınıza göre devre dışı bırakın birini.

@yyusufsmsek sorun çözüldü mü?

Son düzenleme:

hocam igpu kapattım şimdi bir oyuna girip deneyeceğim.

Hocam iGPU kapattım şimdi bir oyuna girip deneyeceğim.

Wi-Fi ve BT ayarlanı kapatınızmı kablo kulanıyorsanız Wi-Fi kapatın Wi-Fi kulanıyorsanız Ethernet kapatın BIOS üzerinden.

Wi-Fi ve BT ayarlanı kapatınızmı kablo kulanıyorsanız Wi-Fi kapatın Wi-Fi kulanıyorsanız Ethernet kapatın BIOS üzerinden.

Son düzenleme:

maalesef çözülmedi hocam anlam veremiyorum gerçekten saatlerdir denemediğim şey kalmadı ve sonunda tekrar format atmak durumunda kaldım

@ggbye ekran kartım %40-%50 oranlarında çalışıyor. bu sorunun kökü bu olabilir mi ?

Son düzenleme:
Maalesef çözülmedi hocam anlam veremiyorum gerçekten saatlerdir denemediğim şey kalmadı ve sonunda tekrar format atmak durumunda kaldım.

@ggbye ekran kartım %40-%50 oranlarında çalışıyor. Bu sorunun kökü bu olabilir mi?

Hangi oyun.

Sordugum sorulan hiçbirinin cevabını alamadım.

Dediğim adımları tek tek yap sorunun çözülür büyük ihtimal.
1. Wi-Fi kulanıyorsan Ethernet BIOS üzerinden kapat Ethernet kulanıyorsan Wi-Fi BIOS üzerinden kapat Aygıt Yöneticisi'nden kapat.
2. BT servisi kulanmıyorsan BIOS üzerinden kapat kulanıyorsanda kapat gecikmeye en büyük etken bu.
3. kulaklıgını jak üzerinden baglamıyorsan BIOS üzerinden HD Audio kapat.
4. chipset güncelle.
5. ramları 1-1 moda çalıştır bunun için @Ayhan Dönmez yardım alabilirsin.
6. NVIDIA kartları son dönemde yazılım sorun cıkartmaya basladı son sürümü kulanıyorsan bir alt sürüme geç DDU ile temiz kurulum yap son sürüm kulanmıyor isen son sürüme geç yine DDU kulan.
7. Windows güncellemelerin hepsini yap.
8. değişken yenileme hızı pencereli oyunlar için iyileştirme oyun modu donanım hızlanmalı GPU bunların hepsini kapatıp dene sorun devam ediyor ise tek tek kapatıp dene.
9. sorunun RAM olabilir başka RAM denemeni tavsiye ederim.
10. kulandığın görüntü kablosuda buna etken varsa elinde değiştir.
11. PSU sorunuda olabilir varsa elinde değiştir.

Son düzenleme:
Hangi oyun.

Sordugum sorulan hiçbirinin cevabını alamadım.

Dediğim adımları tek tek yap sorunun çözülür büyük ihtimal.
1. Wi-Fi kulanıyorsan Ethernet BIOS üzerinden kapat Ethernet kulanıyorsan Wi-Fi BIOS üzerinden kapat Aygıt Yöneticisi'nden kapat.
2. BT servisi kulanmıyorsan BIOS üzerinden kapat kulanıyorsanda kapat gecikmeye en büyük etken bu.
3. kulaklıgını jak üzerinden baglamıyorsan BIOS üzerinden HD Audio kapat.
4. chipset güncelle.
5. ramları 1-1 moda çalıştır bunun için @Ayhan Dönmez yardım alabilirsin.
6. NVIDIA kartları son dönemde yazılım sorun cıkartmaya basladı son sürümü kulanıyorsan bir alt sürüme geç DDU ile temiz kurulum yap son sürüm kulanmıyor isen son sürüme geç yine DDU kulan.
7. Windows güncellemelerin hepsini yap.
8. değişken yenileme hızı pencereli oyunlar için iyileştirme oyun modu donanım hızlanmalı GPU bunların hepsini kapatıp dene sorun devam ediyor ise tek tek kapatıp dene.
9. sorunun RAM olabilir başka RAM denemeni tavsiye ederim.
10. kulandığın görüntü kablosuda buna etken varsa elinde değiştir.
11. PSU sorunuda olabilir varsa elinde değiştir.
dediğin şeyleri bıos ve aygıt yöneticisinden kapattım. chipset en son sürümde güncel. 1-1 ram modülünü araştırdım @Ayhan Dönmez hocam dün tavsiyelerde bulundu nebi hocamın videolarını izledim ama cesaret edemedim.
NVIDIA driver son sürüm kullanıyorum. dediğin gibi ddu ile kaldırıp deneyebilirim.
Windows güncellemerim son sürümde.
oyunu fullscreen ekranda oynuyorum. güç tasarruf ayarlarını NİHAİ PERFORMANSA çektim.
DP kablosu ile bağlantı sağlıyorum. benchmark testlerinde PSU EKRAN KARTI YADA CPU ağır yüklerde sorunsuz çalıştı.

oynadığım oyun escape from tarkov.

@ggbye hocam konu ile ilgili daha net paylaşım yapıcam size şimdi. oyun içerisinde bir video kaydı aldım. upload edip sizinle paylaşıp bir izlemenizi isterim. upload etmesini bekliyorum.

Dediğin şeyleri BIOS ve Aygıt Yöneticisi'nden kapattım. Chipset en son sürümde güncel. 1-1 RAM modülünü araştırdım @Ayhan Dönmez hocam dün tavsiyelerde bulundu nebi hocamın videolarını izledim ama cesaret edemedim.
NVIDIA driver son sürüm kullanıyorum. Dediğin gibi DDU ile kaldırıp deneyebilirim.
Windows güncellemerim son sürümde.
Oyunu fullscreen ekranda oynuyorum. Güç tasarruf ayarlarını nihai performansa çektim.
DP kablosu ile bağlantı sağlıyorum. Benchmark testlerinde PSU ekran kartı ya da CPU ağır yüklerde sorunsuz çalıştı.

Oynadığım oyun Escape from Tarkov.

@ggbye hocam konu ile ilgili daha net paylaşım yapacağım size şimdi. Oyun içerisinde bir video kaydı aldım. Upload edip sizinle paylaşıp bir izlemenizi isterim. Upload etmesini bekliyorum.

Dengeli güçte test edin belki sorun ondandır oyun modu donanım hızlanmalı GPU bunlarda etken olabilir.

Dengeli güçte test edin belki sorun ondandır oyun modu donanım hızlanmalı GPU bunlarda etken olabilir.

Yüksek ihtimal driver bir alt sürüme geçin.