9070XT fiyat performansini yitirmis gibi. Cunku 5070 Ti ile arasindaki fiyat farki 5bin bandina inmis. Bu durumda NVIDIA tercih olur. Oturmus teknolojilerinden dolayi bu da.

Isin fiyat kısmı saticilardan da kaynakli sadece markaya yonelmeyi yanlış buluyorum.

Ama soyle durum da var, 4070TIS 90t70XT ve 5070 Ti karsilastirma konularini gordugumde 4070TIS en mantikli olan duruyor. Zaten kullancilar da onu soyluyor.

2 bin liralik farkla guncel kart alinabilir fakat kart parasini hak etmiyor diyen de cok var.

Bakarim elbette kanala.

AMD kismini da bir dusunecegim diger arkadaslarin da dedigi gibi.

Yani AMD'nin tercih edilmesindeki en buyuk sebep fiyat ve buna ragmen verdigi performans. Ama burada NVIDIA'nin teknolojileri oturmus stabilitesi daha agir basiyor.

Bir de her seyi bir kenara birakalim. Bu firsatci saticilar varken bu durum surekli dalgalanmakta ve talebe gore artis gostermekte. Hal boyleyken F/P urunu demek anlamini yitirebiliyor.

NVIDIA tercih etme sebebini anlıyorum ama 5070 Ti varken 4070 Ti super daha mantıklı demek saçma. 5070 Ti hem kas gücü hem de RT performansı olarak daha iyi. Daha yeni olmasını söylemiyorum bile. 4070 Ti Super'in hiçbir alanda daha iyi tarafı yok. 4070 Ti Super'e 5070 Ti'den daha iyi diyen bir şey bilmiyordur.

Not: Galax 4070 Ti super kullanıyorum.
IMG_3014.webp

Bizde satıcıların, F/P bir ürüne karşı hemen fırsatçılık yapı fiyatı delmeleri konusu hak veriyorum.

Fiyat avantajının kaybetmiş bir RX 9070 XT pek cazip gelmiyor.

Ayrıca RTX 4070 Tis'le RTX 5070 Ti arasında fiyat farkı neredeyse yok denecek kadar az, bu durumda be RTX 5070 Ti'yi seçerdim.

RTX 5070 Ti ilk çıktığında 50-55 bin bandıydaydı ve 35 bine RTX 4070 tis bulabiliyordun. O zamanlar RTX 4070 tis almanım, aradaki fiyat farkından dolayı bir anlamı vardı. Ama şimdi RTX 5070 Ti'de bayağı fiyat kırılmış, daha doğrusu olması gereken fiyata gelmiş.

RTX 4070 Tis'de stok azlığından fiyatı yükselmiş. Şu an tavsiyem RTX 5070 Ti.

Bizde satıcıların, F/P bir ürüne karşı hemen fırsatçılık yapı fiyatı delmeleri konusu hak veriyorum.

Fiyat avantajının kaybetmiş bir RX 9070 XT pek cazip gelmiyor.

Ayrıca RTX 4070 Tis'le RTX 5070 Ti arasında fiyat farkı neredeyse yok denecek kadar az, bu durumda be RTX 5070 Ti'yi seçerdim.

RTX 5070 Ti ilk çıktığında 50-55 bin bandıydaydı ve 35 bine RTX 4070 tis bulabiliyordun. O zamanlar RTX 4070 tis almanım, aradaki fiyat farkından dolayı bir anlamı vardı. Ama şimdi RTX 5070 Ti'de bayağı fiyat kırılmış, daha doğrusu olması gereken fiyata gelmiş.

RTX 4070 Tis'de stok azlığından fiyatı yükselmiş. Şu an tavsiyem RTX 5070 Ti.
Bu durumda ayni dusuncedeyim. 750watt guc kaynagina bagli olmus olacak bir sorun teskil etmez diye dusunuyorum.

Bu durumda ayni dusuncedeyim. 750watt guc kaynagina bagli olmus olacak bir sorun teskil etmez diye dusunuyorum.

Ben 650 watt ile kullanıyorum. Burada PSU'nun kalitesi ve işlemcinin oyunlarda kaç watt tükettiği ve tabii diğer bileşenlerin neler harcadığı da önemli.

Ayrıca tabiri caizse tükürük mesafesi bırakıyorum. Tam limitlerinde kullanmak yerine undervolt yaparak kullanıyorum. Neredeyse performans kaybım yok denecek kadar az buna karşılık watt tüketiminde ciddi bir düşüş yaşıyorum. Bir getiriside sıcaklık düşüşü olmakta.

750 watt iyi bir PSU ile sorun yaşıyacağını sanmam.