9070XT fiyat performansini yitirmis gibi. Cunku 5070 Ti ile arasindaki fiyat farki 5bin bandina inmis. Bu durumda NVIDIA tercih olur. Oturmus teknolojilerinden dolayi bu da.
Isin fiyat kısmı saticilardan da kaynakli sadece markaya yonelmeyi yanlış buluyorum.
Ama soyle durum da var, 4070TIS 90t70XT ve 5070 Ti karsilastirma konularini gordugumde 4070TIS en mantikli olan duruyor. Zaten kullancilar da onu soyluyor.
2 bin liralik farkla guncel kart alinabilir fakat kart parasini hak etmiyor diyen de cok var.
Bakarim elbette kanala.
AMD kismini da bir dusunecegim diger arkadaslarin da dedigi gibi.
Yani AMD'nin tercih edilmesindeki en buyuk sebep fiyat ve buna ragmen verdigi performans. Ama burada NVIDIA'nin teknolojileri oturmus stabilitesi daha agir basiyor.
Bir de her seyi bir kenara birakalim. Bu firsatci saticilar varken bu durum surekli dalgalanmakta ve talebe gore artis gostermekte. Hal boyleyken F/P urunu demek anlamini yitirebiliyor.
NVIDIA tercih etme sebebini anlıyorum ama 5070 Ti varken 4070 Ti super daha mantıklı demek saçma. 5070 Ti hem kas gücü hem de RT performansı olarak daha iyi. Daha yeni olmasını söylemiyorum bile. 4070 Ti Super'in hiçbir alanda daha iyi tarafı yok. 4070 Ti Super'e 5070 Ti'den daha iyi diyen bir şey bilmiyordur.
Not: Galax 4070 Ti super kullanıyorum.