Atalante

Başarılı
  • Anakart: ASUS ROG STRİX B550-E
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5800x3D
  • Ekran Kartı: ASUS ROG STRİX RTX 4080 Super OC
  • İşletim Sistemi: Windows 11 24H2

Merhabalar,
Minidump dosya analizi konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Bu VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL (0x10E) hatası, genellikle GPU belleği yönetiminde bir hata olduğunu gösteriyor. Hata kodunun detaylarından anladığım kadarıyla, dxgmms2.sys denilen, (DirectX Graphics Memory Management System Driver) çöküşe sebep olmuş. Bu hata genellikle sürücü uyumsuzlukları, overclock hataları, bellek hataları veya donanım sorunlarıyla ilişkili.

Bu olay başına gelmeden önce bilgisayarda ne gibi değişikler yaptın?

Soru üzerinde paylaşmıştım. Tekrar paylaşıyorum. Minidump
DDU ile sürücülerini Güvenli Mod'a girip kaldır. NVIDIA'nın sitesinden güncel sürücüyü tekrar yüklemeyi dene.
DirectX güncelle. Linklerini verdim.

Özellikle 50K için çıkan sürücüler 4070, 4080 ve 4090'ları etkiliyor. Zaten şu an çıkan sürücüler de bu kartların 50K versiyonlarına çıkıyor. Oynadığınız oyunlar uyarı vermiyorsa, 50K için çıkan ilk sürücüden(572.16) önceki sürücüye geçiş yapın. Yani 566.36 sürücüsüne geri dönüş yapın.

Bunun için önce DDU yazılımı ile sürücüyü kaldırın. Bağlantıda nasıl kullandığının videosu ve indirme bağlantısı var.

Sonrasında NvCleanstall ile videoda gösterildiği gibi 566.36 sürücüsünü yükleyin.

2025-03-09_01-47.webp

NvCleanstall paketlerin boyutunu azaltıp, sürücü, Nvidia uygulaması vb. dışındaki gereksiz şeylerin yüklenmesini önler.