crystallreed

Uzman
Dün ilk defa Rust oynuyoruz arkadaşlarla, sağa sola koşarken düşük grafiklerle de yüksek grafiklerle de sürekli Micro-stutter yaşıyorum.

Gerekirse HWinfo, Zentimings vb. Uygulamalardan ekran görüntüsü atarım.

Aynı zamanda yayın yapıyorum, iki buçuk saat Rust oynadık, ikinci saatin sonuna doğru bilgisayar maksimum 10 saniye olacak şekilde oyun dondu, sesler gitti, 2. monitörde OBS ekranı sayıyor, Google Chrome açık ve chat akıyor yani orada problem yok; ana monitör ve oyun dondu ve aynısı iki hafta önce CS2 oynarken de oldu.

Garip geliyor, tak çalıştır bile oynanacak olsa oynatması gereken sistemde;
CS2 maçlarında nadir, Rust Full, DL2 ara ara, Minecraft Map'e giriş haricinde olmuyor ama bence hiç olmaması gerek diye düşünüyorum. Her oyunun optimizasyonu kötü değil.

Bu sistemde oturmayan, olmayan, yanlış yapılan ya da yapılmayan bir eksik yüzünden oyunlarda yüksek FPS almama rağmen Rust gibi oyunlarda yağ gibi oynayamıyorum. Mutlaka her oyunda bir kere bile olsa mikro-stutter yaşıyorum. Bazı oyunlarda kesilse de.

İki sene oldu çözemedim, Recep Bey gibi gerçekten anlayan, ilgilenebilecek biri de yok ki; maalesef olsa kendi ellerimle koşa koşa getireceğim sistemi anlatacağım, araştıracağım ki inanın burada da çok konu açtım, açıyor, her açıdan araştırıyor ve birçok çözümü denemeye çalışıyor.

Denemeler: Chipset güncelledim, NVIDIA driver güncel. BIOS stabil olduğunu düşündüğüm için 4 versiyon önceki kurulu zaten sonuncusu beta. Kur derseniz ya son beta olanı ya da bir önceki tam sürümü kurabilirim.

Testler: (Ekran görüntülerini bırakıyorum)
15 dakika FurMark.
Şu anda aktifte devam eden TestMem5
TestMem5 ile ilgili bütün konular eski son sürüm 0.13.1 versiyonu ile yapıyorum. DDR5 Ryzen 3D @ ANTA777 seçili, bunu da settings -> Configuration kısmından manuel seçtim. 14 cycle oldu ancak error yok.

Sistem:
  • R7 7800X3D
  • ASUS TUF 4080S
  • ASUS ROG STRIX X870E-H Gaming Wi-Fi
  • Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MT/s CL30
  • KC3000 1TB SSD
  • Peerless Assassin 120 SE hava soğutucu
  • Corsair iCUE 4000D airflow kasa + 850W 80+ Gold PSU Corsair kasayla beraber geldi.
  • AOC 27” Q27G4 180Hz 1ms 2K IPS monitör
  • 2560x1440p şeklinde kullanıyorum.

IMG_7488.webp

IMG_7465.webp

IMG_7464.webp

Dosya Ekleri

• IMG_7448.webp
    IMG_7448.webp
    5,1 MB · Görüntüleme: 4
Son düzenleme: