Anakart: MSI B650M-B
Ekran kartı: Gigabyte RTX 5070 eagle OC ıce sff
İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
RAM: Kingston best 6000MHz CL30
SSD: WD 1TB
Ben bu bilgisayarı İtopya bilgisayardan 17.04.2025 tarihinde internet üzerinden sipariş ettim ve 19.04.2025 tarihinde elime ulaştı. Ben bir çift monitör kullanıcısıyım, monitörlerim;
Samsung G3 Odyssey
Game Booster 2461CF
Bir tanesi DP portundan giriş yapıyor, diğeri ise HDMI. Önceki bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Fakat yeni gelen bilgisayarımda ekrana görüntü alamıyorum.
Şu ana kadar yaptıklarım:
Bazen monitörlerimden sadece Samsung açılıyor, bazen sadece Game Booster açılıyor. Çoğunlukla ikisi de açılmıyor. Sorunun ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Açıldıktan sonra da kasa çalışmaya devam etmesine rağmen bir anda monitörler gidebiliyor. Aklıma gelebilecek her şeyi yaptığımı düşünüyorum fakat sorunu hala çözemedim. 3 gün oluyor.
Ekran kartı: Gigabyte RTX 5070 eagle OC ıce sff
İşlemci: Ryzen 7 7800X3D
RAM: Kingston best 6000MHz CL30
SSD: WD 1TB
Ben bu bilgisayarı İtopya bilgisayardan 17.04.2025 tarihinde internet üzerinden sipariş ettim ve 19.04.2025 tarihinde elime ulaştı. Ben bir çift monitör kullanıcısıyım, monitörlerim;
Samsung G3 Odyssey
Game Booster 2461CF
Bir tanesi DP portundan giriş yapıyor, diğeri ise HDMI. Önceki bilgisayarımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. Fakat yeni gelen bilgisayarımda ekrana görüntü alamıyorum.
Şu ana kadar yaptıklarım:
- Windows 11 Pro yüklemiştim 10 biraz daha stabil diye 10'a geçtim
- BIOS pilini çıkarttım bir süre bekledikten sonra geri taktım
- RAM'leri çıkarttım, geri taktım ve soketlerini değiştirdim
- İtopya Bilgisayar'ın şubesine gittim, ekran kartımda sorun olabileceğini söylediler ve aynı ürünün yenisini verdiler
- BIOS üzerinden "entegre ekran kartı" özelliğini kapattım
- Ekran kartı güncellememi yaptım
- Sorun 1 DP ve 1 HDMI bağlantısında olabilir diye yeni bir DP kablosu aldım (kartta 3 DP ve 1 HDMI olduğu için 2 HDMI deneyemiyorum)
- Çift monitörde sorun olabilir diye tek monitörde iki farklı kabloyla da denedim
- Kablolarım ekran kartına takılı, anakarta değil
Bazen monitörlerimden sadece Samsung açılıyor, bazen sadece Game Booster açılıyor. Çoğunlukla ikisi de açılmıyor. Sorunun ne olduğuna dair en ufak bir fikrim yok. Açıldıktan sonra da kasa çalışmaya devam etmesine rağmen bir anda monitörler gidebiliyor. Aklıma gelebilecek her şeyi yaptığımı düşünüyorum fakat sorunu hala çözemedim. 3 gün oluyor.
Son düzenleyen: Moderatör: