İsmail Eren

Çalışkan
Arkadaşlar direkt konuya gireceğim. Az önce eve girdim bilgisayarın güç tuşuna tıkladım, açılmadı. Anakartın üstündeki güç tuşuna bastım onda da bir tepki yok. PSU'da mı sıkıntı var anlamadım fakat anakart üzerinden USB ile enerji gidiyor. Şu yüzden klavyem şarj oluyor ve telefonu taktığımda da şarj ediyor. Fakat tepki yok. İşlemciyi kontrol edeyim dedim, işlemci de yanmamış, yerine dügünce oturmuş ama tepki yok. Sabah kardeşim girip oyun da oynamış. Sordum baskı yaptım o da normal oynayıp kapatmış fakat açılmıyor bilgisayar.

Önceden de bir kere olmuştu ama onda PC açılıyor ekran gelmiyordu. SSD garantiye gitti geldi, düzeldi ama bunda tepki de yok. Sorunun nerede oldığunu da bulamadım. Mecbur yardım lazım, lütfen bir şey deyin.

• MSI Shadow 2X RTX 5070
  • Ryzen 7 7800X3D
  • Corsair Vengeance 2x16 5600 MHz RAM
  • DeepCool 700W C560 V2 kasa

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun arıyoruz o yüzden parçaları elememiz lazım. Mesela ekran kartında kısadevre varsa (inşallah yoktur) anakart hiç tepki vermeyebilir.

Gene aynı hiçbir tepki yok.

Günümüz sistemleri kapatılsa bile PSU standby olarak da geçen bir 5V kanalından güç vermeye devam eder. Bundan dolayı olabilir.

Ha o yüzden mi tamam o zaman PSU sorun büyük ihtimal. diğer parçalara zarar veriri mi bu durum. Hem zaten PSU kasa değişyirmek için yer arıyordum.

Odada veya evde farklı bir prize tak kasayı. Priz topraklı olursa daha iyi olur üçlü priz kullanıyorsan akım korumalı olmasına dikkat et.

Evdeki tüm prizlere taktım fakat odamda kullandığımda büyük ihtimal yoktu (üçlüde) PSU da akım koruması var diye çok umursamamıştım ama bilemiyorum.

Hocam muhtemelen dandik PSU'dan olmuş olabilir, bende senin sorununun aynısı gibi bir sorundan muzdaribim, Full yükte 10dk sonra PC kilitleniyor sürekli siyah ekran veriyor. Senin PSU'da aşırı dandik benimki de, muhtemelen eğer fark etmeyip kullanmaya devam etseydim senin gibi hiç açılmayacaktı PC.

Bende hiç sorun yok gibi görünüyordu fakat bilemiyorum ürün zaten giriş segmentti fakat koruması falan vardı.

Hocam 4300TL 700wat PSU ile kasayla beraber geliyor, kasanın kendi ücretini falan çıkarsan PSU 1800 2500 arası bir şey yapar. Sırf fiyatından ne kadar dandik olduğunu anlarsınız.