adil2006

Üyecik
27.08.2025 tarihinde itopya.com'dan PC aldım. Aldığım günden beri hangi oyunu açsam bir sıkıntı yaşıyorum. Oyunu açtıktan sonra 30-40 dakika, bilemedin 1 saat aralıklarla oyun kendini kendine kapanıyor. Geri götürdüm PC'yi aldığım yere. Sıkıntımı söyledim, halledeceğiz dediler. 1 hafta geçti, geri gittim, PC'yi sıfırladılar, içindeki parçaları format attılar. Belgede öyle gözüküyor, bir sıkıntı bulunamadı diyordu, eve geri getirdim, kurdum, kurulumunu yaptım, yine aynı gün 10-20 dakikada kapanıyor. OCCT ile dahili ekran kartını test ettiğimde hata vermeye başladı. Onun harici bir hata almıyorum. Ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dahili ekran kartı yok işlemcide?
Herhangi bir mavi ekran alıyor musunuz?
1762026909557.webp

Dahili ekran kartı bu değil mi?
RDR2 oynarken bir anda donup dırr diye ses çıkardı. Ekranın yarısı mavi ekran yarısı oyundu.

Pardon hocam 7800x3d yanılmıyorsam çift çekirdekli bir gpu bulunuyor lakin halihazırda 5070 i kullanıyor.
Ekran kartını çıkarıp görüntü almayı dener misiniz?
Valo, minecraft vs. açacaktır.
Sorun 5070'te değil hocam. AMD Radeon olanı test ettiğimde OCCT'de hata vermeye başlıyor. Donanım bilgim yok, ne yazık ki 5070'i sökemem.

@adil2006 Sistem detayı paylaşır mısın, BIOS güncellemen gerekiyor en son çıkan sürüme, AGESA 1.2.0.3g sürümü olmalı. Sonrasında EXPO açıp Nitro ayarları uygulaman lazım. Bellekler nedir, umarım 6000 CL30 2x16'dır.

iGPU-Integrated Graphics eğer kullanmıyorsan hep kapalı kalsın.

@Ayhan Dönmez belleklerin CL30 olması güzel de neden umarım dediğinizi anlamadım. Bu kadar önemli mi?
Kesinlikle, Hynix olduğu kesinleşiyor, diğer türlü Micron-Samsung ise geçmiş olsun. AM5 platformda çoğu sıkıntı bu ikisi kaynaklı.

Özellikle Micron ise geçmiş olsun, Samsung B-Die yine gideri var. Hynix harici alınmaması lazım. En optimizesi sorun çıkarmayanı o. Diğerleri düşük frekans yüksek gecikme süresi, iyi trainleyemiyor problem üstüne problem çıkıyor.

10 numara beş yıldız. Bu sistemde problem yaşamaman lazım. BIOS güncelledin mi en önemli basamak o

1762097867656.webp

@adil2006 Buradan son sürüme güncelle. Sonra EXPO aç ZenTimings ss at bakacağım.

Bu sürüm SS atman gerekiyor. Defender devre dışı kalsın programı açtırtmıyor.

Son düzenleme: