@Ayhan Dönmez, diğer arkadaşın konusuna attığınız yorum üzerine konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum, Gigabyte BIOS'ta X16 X8 falan ayarlama var mı? Şu anda doğru mu çalışıyor. Bir de biraz kurcalayınca gen4 gen5 seçme yerleri var onları seçmeli miyim?

1758288627628.webp

@Ayhan Dönmez, diğer arkadaşın konusuna attığınız yorum üzerine konudan bağımsız bir şey sormak istiyorum, Gigabyte BIOS'ta X16 X8 falan ayarlama var mı? Şu anda doğru mu çalışıyor. Bir de biraz kurcalayınca gen4 gen5 seçme yerleri var onları seçmeli miyim?

Eki Görüntüle 186198
Sende problem yok, Gen5 ve x16, olması gerektiği gibi, Aslında x8 sorun yapmamalı ama BIOS ya da Driver kaynaklı bir sorun var muhtemelen, drop mevzusu yapıyor. Gen4 riser kullanımı da aynı şekilde sıkıntı yaratıyor Gen5 PCIE slotta. Gen5 riserler henüz satışta değil sanırım.

Eki Görüntüle 186198
Tavsiye ettiğim ayarlar sonrası mavi ekran sorunu oldu mu video anında ya da oyunda?

Yoksa Anti-cheat kaynaklı bir sıkıntı mıymış?

Sende problem yok, gen5 ve X16, olması gerektiği gibi, aslında X8 sorun yapmamalı ama BIOS'ya da driver kaynaklı bir sorun var muhtemelen, drop mevzusu yapıyor. Gen4 riser kullanımı da aynı şekilde sıkıntı yaratıyor gen5 PCI-e slotta. Gen5 riserler henüz satışta değil sanırım.

Tavsiye ettiğim ayarlar sonrası mavi ekran sorunu oldu mu video anında ya da oyunda?

Yoksa anti-cheat kaynaklı bir sıkıntı mıymış?

Olmadı ama kioxcianın programı yüzünden olduğunu düşünüyorum. Onu kurmadım Gigabyte Control Center'i de kurmadım.

Varsa bir yöntemi F5'e geri düşüreyim.
Rollback Support yok mu, eski sürümü kurmaya çalıştığında hata mı veriyor? En kötü Gigabyte.bin olarak isimlendirip ilgili BIOS dosyasını Fat32 formatlı 16 GB belleğe atıp BIOS Flashback yöntemi ile güncelleyebilirsin mesela, BIOS içerisinden olmuyorsa.

Rollback Support yok mu, eski sürümü kurmaya çalıştığında hata mı veriyor? En kötü Gigabyte.bin olarak isimlendirip ilgili BIOS dosyasını Fat32 formatlı 16 GB belleğe atıp BIOS Flashback yöntemi ile güncelleyebilirsin mesela, BIOS içerisinden olmuyorsa.
Denemedim oyun bitsin deneyeyim.