Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba arkadaşlar,
TLOU Part 1 açılırken aşağıda görselini yüklediğim hatayı alıyoruz. Sistem yeni geldi. Hafta sonu Windows 11 falan kurduk. İnternette araştırdığım kadarıyla farklı oyunlarda da aynı hatayı alanlar olmuş ama çözümü nedir bunun?

Ekrana gelen hata : Bozuk Görüntü, mfc140u.dll programı Windows üzerinde çalışmak üzere tasarlanmadı veya hata içeriyor. Programı özgün yükleme medyasını kullanarak yüklemeyi deneyin veya destek için sistem yöneticinize veya yazılım satıcısına başvurun. Hata durumu: 0xc000012f

Sistem: 5070 Ti ekran kartı, 7800X3D işlemci, ASUS Prime B650M anakart.

WhatsApp Image 2025-09-14 at 23.26.06.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden Visual C++ kırıntılarını silerek çözdük. Önce regeditten onları sildik, sonra paylaştığınız linklerden Visual C++ tekrar kurduk. Daha sonra anakart chipsetini kurduk ve problemimiz çözüldü. Konuyu çözmemizi sağlayan youtube videosunun linkini paylaşıyorum;

Regedit temizleme videosu

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Kısacası olay Visual C++ ve anakart driverının kurulum hatasıydı.
Bu sitede Visual C++ Redistributable'ı tekrardan indirin. 86 ve 64 biti indirin. Yüklü ise repair diyerek onarın.

Windows update kısımda güncellemeleri bakın.
Olmasa CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp, 'sfc /scannow' komutu girin.
Ardından 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' kodu da girin.

Son düzenleme:
Bu sitede Visual C++ Redistributable'ı tekrardan indirin. 86 ve 64 biti indirin. Yüklü ise repair diyerek onarın.

Windows update kısımda güncellemeleri bakın.
Olmasa CMD'yi yönetici olarak çalıştırıp, 'sfc /scannow' komutu girin.
Ardından 'DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth' kodu da girin.
Hemen deniyorum bunu.

Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nden Visual C++ kırıntılarını silerek çözdük. Önce regeditten onları sildik, sonra paylaştığınız linklerden Visual C++ tekrar kurduk. Daha sonra anakart chipsetini kurduk ve problemimiz çözüldü. Konuyu çözmemizi sağlayan youtube videosunun linkini paylaşıyorum;

Regedit temizleme videosu

Yardımlarınız için teşekkür ederim. Kısacası olay Visual C++ ve anakart driverının kurulum hatasıydı.

Son düzenleme:
Çözüm