BIOS'tan fTPM açık olunca günde birkaç kez rastgele zamanlarda oyunda veya masaüstünde takılmalar oluyor. Fare, görüntü, ses aynı anda 2 saniye kadar kasıyor, sonrasında düzeliyor. TPM kapattığımda sorun ortadan kalkıyor; bu sefer de çoğu oyuna giremiyorum.
BIOS son sürüm, 2 farklı sürüm denedim, chipset güncel, PC'ye 3 kez format attım ve hiçbir şey yüklemeden denedim, sorun geçmedi. BIOS'tan farklı ayarlar denedim, sorunu biraz azalttı ama geçmedi. Denediğim ayarlar: Power Supply Idle Control, Global C States; bunlar sorunu azaltıyor ama geçmiyor. Windows 11 kullanıyorum, güç yönetiminde dengeliye alınca biraz daha azalıyor ama yine geçmiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Bu kısım önemli, kullandığın ISO dosyası yeni değilse problem yaşarsın, yani ISO dosyasını 24 Haziran tarihinden sonra indirmiş olman gerekli. BIOS güncel olmalı, bu detayı atlamayalım.
Bu kısım önemli, kullandığın ISO dosyası yeni değilse problem yaşarsın, yani ISO dosyasını 24 Haziran tarihinden sonra indirmiş olman gerekli. BIOS güncel olmalı, bu detayı atlamayalım.
Farklı zamanlarda attım formatı aynı iso ile atmadım sürüm hep farklıydı.
Ama 24 hazirandan sonra hiç format atmadım en son formatı 1.5 ay önce attım tekrar atmamı önerirmisin?
BIOS güncellemesi önemli, sisteme yeniden orijinal sitesinden ISO indirerek format atın. Rufus kullanmadan deneyin, Media creation Tools ile deneyin. BIOS güncel ve Windows yeni olsun ki bu adımları eleyelim, BIOS; Windows ve sürücü imzalarını temiz okuyamaz ise sistemde sorun çıkartır. Donma sorunu için extra testleri de yapmanız gerekli, OCCT ve Memtest gibi.
BIOS güncellemesi önemli, sisteme yeniden orijinal sitesinden ISO indirerek format atın. Rufus kullanmadan deneyin, Media creation Tools ile deneyin. BIOS güncel ve Windows yeni olsun ki bu adımları eleyelim, BIOS; Windows ve sürücü imzalarını temiz okuyamaz ise sistemde sorun çıkartır. Donma sorunu için extra testleri de yapmanız gerekli, OCCT ve Memtest gibi.
Sisteme hep son sürüm Orjinal sitesinden indirerek default rufus ayarlarında kurdum. Dediğim gibi bios dahil herşeyim güncel, OCCT, Cinebench bu tür test programlarında sorun yok uzun süre test ettim. Tpm kapatınca sorunum düzeliyor memtest denemedim. Ama windowsun bellek tanılamasını yaptım sorun yok. Dediğiniz gibi müsait bir zamanda rufus kullanmadan deneyeyim ama bundan olduğunu düşünmüyorum açıkçası.
Yakın zamanda format atıldıysa tamamdır, şu an format atmak gereksiz. BIOS'ta güncel, testlerin de başarılı. O zaman geriye sadece anakartın kalıyor. Farklı bir anakart ile denemen gerekli. Bir de EXPO kapalı ve TPM açıkken denediniz mi? Ya da tek RAM ile TPM açıp denendi mi?
Yakın zamanda format atıldıysa tamamdır, şu an format atmak gereksiz. BIOS'ta güncel, testlerin de başarılı. O zaman geriye sadece anakartın kalıyor. Farklı bir anakart ile denemen gerekli. Bir de Expo kapalı ve TPM açıkken denediniz mi ?
Teşekkür ederim benimde aklımda o var ama malesef elimde başka anakart yok. En son bunalıp yeni anakart alıcam sanırım çünkü bazen yersiz zamanlarda oluyor.
Tek ram denedim sorun geçmiyor. Ama expo kapalı uzun bir deneme yapmadım bu sorun rastgele zamanlarda oluyor.
Bunla birebir aynı takılma masaüstünde veya yükte iken farketmeksizin oluyor.