BIOS'tan fTPM açık olunca günde birkaç kez rastgele zamanlarda oyunda veya masaüstünde takılmalar oluyor. Fare, görüntü, ses aynı anda 2 saniye kadar kasıyor, sonrasında düzeliyor. TPM kapattığımda sorun ortadan kalkıyor; bu sefer de çoğu oyuna giremiyorum.
BIOS son sürüm, 2 farklı sürüm denedim, chipset güncel, PC'ye 3 kez format attım ve hiçbir şey yüklemeden denedim, sorun geçmedi. BIOS'tan farklı ayarlar denedim, sorunu biraz azalttı ama geçmedi. Denediğim ayarlar: Power Supply Idle Control, Global C States; bunlar sorunu azaltıyor ama geçmiyor. Windows 11 kullanıyorum, güç yönetiminde dengeliye alınca biraz daha azalıyor ama yine geçmiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Sistem özellikleri:
BIOS son sürüm, 2 farklı sürüm denedim, chipset güncel, PC'ye 3 kez format attım ve hiçbir şey yüklemeden denedim, sorun geçmedi. BIOS'tan farklı ayarlar denedim, sorunu biraz azalttı ama geçmedi. Denediğim ayarlar: Power Supply Idle Control, Global C States; bunlar sorunu azaltıyor ama geçmiyor. Windows 11 kullanıyorum, güç yönetiminde dengeliye alınca biraz daha azalıyor ama yine geçmiyor. Yardımcı olabilecek var mı?
Sistem özellikleri:
- BIOSTAR B650 MT-E Pro.
- Kingston Beast CL36 5600 MHz 2x16.
- R7 7800X3D.
- PowerColor RX 9070 XT Reaper.
- Raijintek Cratos 850W Gold.