28860

Gelişen
Merhabalar,

Kendime yakın zamanda bir sistem topladım, kardeşime de eski sistemimi vermiştim ama bir hayli eski bir sistem. i5-9400F ve GTX 1660 Ti var sistemde. Kardeşim de yeni bir sistem toplama kararı aldı ve bütçesi de benden fazla :rofl: Bu sebeple 0'dan toplayacak. Eski sistemimi ise tamamen kenara kaldıracak.

Sizlerden tavsiye isteyeceğim birkaç parça var, sırasıyla yazıyorum;

Kasa:
Bu iki kasa arasında seçim yapıp karar veremedik. İkisi de iyi ve güzel kasa, biliyorum. Kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini belirtirse sevinirim. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

SSD:
Yine SSD olarak da iki seçenek arasında kaldım. Araştırdığıma göre Kioxia daha iyi ama arada uçurum bir fark yok. 250-300 TL farkla Kioxia mı tercih etmeliyim yoksa WD Black mi sizce? WD Black için de güvenilir dendiğini gördüm.

İşlemci olarak 7800X3D düşünüyorum.

İşlemci soğutucu:
Tamamen görselliğinden dolayı tercih etmek istedi kardeşim bunu. Baktığım kadarıyla performans olarak da kötü değil. Daha iyileri var tabii ki ama görselliği öncelikli davranıyor kardeşim, bunu göz önünde bulundurarak farklı önerileriniz varsa yazabilirsiniz. Hava soğutmayı tabii ki H7 Flow kasa seçiminde tercih edeceğiz.

Thermaltake kasa seçimi için ise:
360mm de tercih edilebilir tabii ki burada ama kendisinin beğendiği 360mm soğutucular ile 240mm soğutucular arasında 2 kat fiyat farkı var. Farklı öneri ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.

Görselliğe çok önem verdiği için kardeşim, seçenekleri çok kısıtladı. Yine de farklı öneri ve tavsiyeleriniz varsa görmek isteriz. Herhangi sabit bir bütçemiz yok ama linklerini verdiğim ürünlerde 3 aşağı 5 yukarı olacak şekilde farklı önerilere de açığız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Kendime yakın zamanda bir sistem topladım, kardeşime de eski sistemimi vermiştim ama bir hayli eski bir sistem. i5-9400F ve GTX 1660 Ti var sistemde. Kardeşim de yeni bir sistem toplama kararı aldı ve bütçesi de benden fazla :rofl: Bu sebeple 0'dan toplayacak. Eski sistemimi ise tamamen kenara kaldıracak.

Sizlerden tavsiye isteyeceğim birkaç parça var, sırasıyla yazıyorum;

Kasa:
Bu iki kasa arasında seçim yapıp karar veremedik. İkisi de iyi ve güzel kasa, biliyorum. Kullanan arkadaşlar varsa deneyimlerini belirtirse sevinirim. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

SSD:
Yine SSD olarak da iki seçenek arasında kaldım. Araştırdığıma göre Kioxia daha iyi ama arada uçurum bir fark yok. 250-300 TL farkla Kioxia mı tercih etmeliyim yoksa WD Black mi sizce? WD Black için de güvenilir dendiğini gördüm.

İşlemci olarak 7800X3D düşünüyorum.

İşlemci soğutucu:
Tamamen görselliğinden dolayı tercih etmek istedi kardeşim bunu. Baktığım kadarıyla performans olarak da kötü değil. Daha iyileri var tabii ki ama görselliği öncelikli davranıyor kardeşim, bunu göz önünde bulundurarak farklı önerileriniz varsa yazabilirsiniz. Hava soğutmayı tabii ki H7 Flow kasa seçiminde tercih edeceğiz.

Thermaltake kasa seçimi için ise:
360mm de tercih edilebilir tabii ki burada ama kendisinin beğendiği 360mm soğutucular ile 240mm soğutucular arasında 2 kat fiyat farkı var. Farklı öneri ve tavsiyeleriniz varsa yazabilirsiniz.

Görselliğe çok önem verdiği için kardeşim, seçenekleri çok kısıtladı. Yine de farklı öneri ve tavsiyeleriniz varsa görmek isteriz. Herhangi sabit bir bütçemiz yok ama linklerini verdiğim ürünlerde 3 aşağı 5 yukarı olacak şekilde farklı önerilere de açığız.

Sistemde görsele önem verirseniz çok para verirsiniz. 1. tavsiye ettiğiniz kasa hem PSU'suz, hem de 8.000 TL, gereksiz pahalı. SSD olarak Exceria Pro öneririm. İşlemci soğutucu olarak ise Phantom Spirit.

Siz tam bütçenizi söyleyin, ona göre yardımcı olalım. Önemli olan dış görünüş değil, performans.

Sistemde görsele önem verirseniz çok para verirsiniz. 1. tavsiye ettiğiniz kasa hem PSU'suz, hem de 8.000 TL, gereksiz pahalı. SSD olarak Exceria Pro öneririm. İşlemci soğutucu olarak ise Phantom Spirit.

Siz tam bütçenizi söyleyin, ona göre yardımcı olalım. Önemli olan dış görünüş değil, performans.
Haklısınız bununda farkındayım ben açıkcası kendim toplarken görsellikten çok performans ve bütçe odaklı bir sistem topladım. Ama dediğim gibi kardeşim görselliğe fazla önem veriyor ve bu şekilde toplamak istiyor. Ekran kartı tercihi 5070Ti işlemci seçimi ise 7800X3D. Toplam bütçe üst ise 120.000TL geriye kalan parçalar için seçimi yaptık açıkcası sizlerden ricamız kasa ssd ve soğutucu olarak görselliğide ön planda tutarak önerileriniz. Bende farkındayım açıkası bu bütçe ile çok daha güzel ve iyi sistemler toplanabilir ama para kendi parası ve bu şekilde harcamak istiyor ne yazıkki. Bu bütçenin 10.000 Tl kadar yukarı esneme şansı var.

Haklısınız bununda farkındayım ben açıkçası kendim toplarken görsellikten çok performans ve bütçe odaklı bir sistem topladım. Ama dediğim gibi kardeşim görselliğe fazla önem veriyor ve bu şekilde toplamak istiyor. Ekran kartı tercihi 5070 Ti işlemci seçimi ise 7800X3D. Toplam bütçe üst ise 120.000TL geriye kalan parçalar için seçimi yaptık açıkçası sizlerden ricamız kasa SSD ve soğutucu olarak görselliğide ön planda tutarak önerileriniz. Bende farkındayım açıkası bu bütçe ile çok daha güzel ve iyi sistemler toplanabilir ama para kendi parası ve bu şekilde harcamak istiyor ne yazık ki. Bu bütçenin 10.000 TL kadar yukarı esneme şansı var.

120k ya 5080 ve 9800X3D sistem toplanıyor. Bence kardeşini ikna etmelisin.

Ben elimden gelen çabayı gösterdim tüm gün çabam bu yönde oldu ama ne yazık ki çabam hiçbir işe yaramadı.

Siz bilirisiniz. Ben yine de sistemi atıyorum belki bir fikir değişikliliği olur diye.

121K

• Arctic yerine Lian Li Galahad II Lite Performance.
  • Kasa+PSU ikilisi olarak; Raijintek Cratos 850W, Phanteks XT Pro Ultra.

Bunlar harici güzel sistem toplamışsınız.

@28860, @Josh 'ün önerdiği sisteme ek olarak önerdiğim parçalarla birlikte kardeşinize gösterip ikna etmeye çalışın.

Linkini bıraktığınız parçalar aşırı dengesiz.
O soğutucu tutamaz o işlemciyi, ölür.
Boş kasa 8.000TL?
SN850X'i eleyin direkt, fiyatı uçmuş vs. vs. alınmaması için tonla sebep var kısacası.

Son düzenleme:
  • Arctic yerine Lian Li Galahad II Lite Performance.
  • Kasa+PSU ikilisi olarak; Raijintek Cratos 850W, Phanteks XT Pro Ultra.

Bunlar harici güzel sistem toplamışsınız.

@28860, @Josh 'ün önerdiği sisteme ek olarak önerdiğim parçalarla birlikte kardeşinize gösterip ikna etmeye çalışın.

Linkini bıraktığınız parçalar aşırı dengesiz.
O soğutucu tutamaz o işlemciyi, ölür.
Boş kasa 8.000TL?
SN850X'i eleyin direkt, fiyatı uçmuş vs. vs. alınmaması için tonla sebep var kısacası.

Teşekkürler tüm önerileriniz için. Ben yine ikna etmeyi deneyip 5080 li bir sistem toplama yönüne çekmeyi deneyeceğim tavsiyelerinizi göz önünde bulundurarak ve kendisine göstererek. Eğerki ikna olmaz ise elden bir şey gelmez kendi istediklerini al diyeceğim.

Tavsiyeleriniz ve önerilerinizle beraber benim kardeşim üzerinde kurduğum baskı işe yaradı ve 9800X3d 5080 bir sistem toplattım. Önerdiğiniz işlemci- ekran kartı- ssd ve soğutucuyu tercih etti kardeşim. Kasa anakart ve ram olarak farklı tercihlerde bulunda ama zararın neresinden dönsek kardır diyerek ses çıkarmadım :D tavsiyeniz ve öneriniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz ve önerilerinizle beraber benim kardeşim üzerinde kurduğum baskı işe yaradı ve 9800X3d 5080 bir sistem toplattım. Önerdiğiniz işlemci- ekran kartı- ssd ve soğutucuyu tercih etti kardeşim. Kasa anakart ve ram olarak farklı tercihlerde bulunda ama zararın neresinden dönsek kardır diyerek ses çıkarmadım :D tavsiyeniz ve öneriniz için teşekkürler.
Anakart:

Ram: