Dün Valorant oynarken hiçbir sorun yaşamadığım sistemimde bugün Star Wars: Outlaws ve Black Desert online girdiğimde ekran karardı ve fanlar hızlandı sonra ekran bir daha gelmedi bu durumu yaşayan var mı daha önce? Nasıl düzeltebilirim?

Sistem: Ryzen7 7800X3D.
Ekran kartı: Galax 4080 Super sg.
Anakart: ASUS STRIX B650E-F
RAM: G.Skill Trident 64 GB 2x32 6000MHz.

Başka oyunlarda aynı sorunu yaşıyor musunuz? Yoksa sadece belirttiğiniz oyunlara özel mi bu sorunu yaşıyorsunuz? Güç kaynağınızın modelini söyler misiniz?
Bilgisayarda şu anlık sadece Valorant, Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunları yüklü Valorant'da yaşamadım ama Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunlarında yaşadım bu sorunu. Güç kaynağı modelim ASUS ROG STRIX 1200W Gold Aura Edition.

Bilgisayarda şu anlık sadece Valorant, Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunları yüklü Valorant'ta yaşamadım ama Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunlarında yaşadım bu sorunu. Güç kaynağı modelim ASUS ROG STRIX 1200W Gold Aura Edition.

Güç kaynağın gayet yeterli. Güç kaynağında arıza var yüksek ihtimalle. Güç kaynağını servise göndermelisin. Nasıl göndereceğini bilmiyorsan yardımcı olurum.

Güç kaynağını servise göndermelisin.

Şu an hiçbir dayanağı olmayan bir tavsiye. Sistemde doğru düzgün troubleshooting yapmadan bu şekilde öneriler vermeyin. Kartı stres testine sokmasını bile önermemişsiniz.

Valorant, Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunları yüklü Valorant'da yaşamadım ama Black Desert ve Star Wars: Outlaws oyunlarında yaşadım bu sorunu.

OCCT ile GPU ve CPU'yu stres testine sokun. Bir yandan da sıcaklıklar ile frekansları HWInfo ile gözlemleyin. Stres testi esnasında kapanma yaşarsanız ve bu kapanma bir anda sistemin komple kapanması şeklinde gerçekleşirse PSU'dan şüphelenebilirsiniz.

Eğer aynı şekilde siyah ekran alırsanız GPU'da donanımsal veya yazılımsal bir problem olabilir. Onun için DDU ile sürücüyü komple kaldırıp baştan kurun ve kartı tekrardan yüke sokun:

Sonrasında sonucu haber verin.

Şu an hiçbir dayanağı olmayan bir tavsiye. Sistemde doğru düzgün troubleshooting yapmadan bu şekilde öneriler vermeyin. Kartı stres testine sokmasını bile önermemişsiniz.

OCCT ile GPU ve CPU'yu stres testine sokun. Bir yandan da sıcaklıklar ile frekansları HWiNFO ile gözlemleyin. Stres testi esnasında kapanma yaşarsanız ve bu kapanma bir anda sistemin komple kapanması şeklinde gerçekleşirse PSU'dan şüphelenebilirsiniz.

Eğer aynı şekilde siyah ekran alırsanız GPU'da donanımsal veya yazılımsal bir problem olabilir. Onun için DDU ile sürücüyü komple kaldırıp baştan kurun ve kartı tekrardan yüke sokun:

Kusura bakma dostum, aklıma gelmemiş bu testler benim hatam.

Kusura bakma dostum, aklıma gelmemiş bu testler benim hatam.

Ama yüksek ihtimalle güç kaynağı problemli.

OCCT ile GPU ve CPU'yu stres testine sokun. Bir yandan da sıcaklıklar ile frekansları HWInfo ile gözlemleyin. Stres testi esnasında kapanma yaşarsanız ve bu kapanma bir anda sistemin komple kapanması şeklinde gerçekleşirse PSU'dan şüphelenebilirsiniz.

@Oreki stres testi yapmadım ama DDU ile Ekran Kartı Driver'ını silip (Güvenli moddan silmedim) yeniden kurdum, daha sonrasında aynı problemi yaşadım ve EXPO ayarını kapatıp yeniden denedim yine olmadı. Şimdi Ekran Kartı'nın belki Kablolarında problem vardır diye kabloları iyice yerine oturtmaya çalıştım sanırım ufak bi temassızlık vardı şu anlık bir sorun yok gibi görünüyor ama sorun olursa tekrar bu konu üzerinden iletişimimi sürdüreceğim. Stres testini de gerçekleştireceğim.