Dün Valorant oynarken hiçbir sorun yaşamadığım sistemimde bugün Star Wars: Outlaws ve Black Desert online girdiğimde ekran karardı ve fanlar hızlandı sonra ekran bir daha gelmedi bu durumu yaşayan var mı daha önce? Nasıl düzeltebilirim?

Sistem: Ryzen7 7800X3D.
Ekran kartı: Galax 4080 Super sg.
Anakart: ASUS STRIX B650E-F
RAM: G.Skill Trident 64 GB 2x32 6000MHz.

Dün Valorant oynarken hiçbir sorun yaşamadığım sistemimde bugün Star Wars: Outlaws ve Black Desert online girdiğimde ekran karardı ve fanlar hızlandı sonra ekran bir daha gelmedi bu durumu yaşayan var mı daha önce? Nasıl düzeltebilirim?

Bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor mu? Hiç tepki vermiyorsa, buradan pek destek olunabilecek konu yok gibi servise gönderin.

BIOS güncel mi?

Bilgisayar hiçbir şekilde açılmıyor mu? Hiç tepki vermiyorsa, buradan pek destek olunabilecek konu yok gibi servise gönderin.

Hayır bilgisayar açılıyor bilgisayar açıkken oyuna girdiğimde, ekran kararıyor ve fanlar aşırı derecede hızlanıp uğultu çıkarıyor, ekran geri gelmiyor.

Evet BIOS güncel.

Şimdi kapatıp deneyeceğim.

Hayır bilgisayar açılıyor bilgisayar açıkken oyuna girdiğimde, ekran kararıyor ve fanlar aşırı derecede hızlanıp uğultu çıkarıyor, ekran geri gelmiyor.

Bilgisayar açılıyorsa Recep abininde dediği gibi, XMP/EXPO kapatıp deneyin.

@emreayhan1903 sorun bana güç kaynağındaymış gibi geldi. Belirttiğiniz oyunlar haricinde kapanma olmuyorsa yüksek ihtimal güç kaynağı ya yetersiz, ya da arızası var.

Bilgisayar açılıyorsa Recep abininde dediği gibi, XMP/EXPO kapatıp deneyin.

@emreayhan1903 sorun bana güç kaynağındaymış gibi geldi. Belirttiğiniz oyunlar haricinde kapanma olmuyorsa yüksek ihtimal güç kaynağı ya yetersiz, ya da arızası var.

Sistemimi henüz 2 gün önce aldım aslında, 12000W ASUS STRIX Aura model güç kaynağı kullanıyorum sistemimin gücünü karşılıyor ama belki de PSU ile alakalı bir problemdir. Ben PSU'nun kablolarını Lian Li O11 Vision model Kasanın arkasına çok fazla sıkış tepiş bir şekilde koymuştum bunun bir problem yaratma ihtimali var mıdır ki?

Sistemimi henüz 2 gün önce aldım aslında, belki de PSU ile alakalı bir problemdir. Ben PSU'nun kablolarını Lian Li O11 vision model kasanın arkasına çok fazla sıkış tepiş bir şekilde koymuştum bunun bir problem yaratma ihtimali var mıdır ki?

Dediğiniz gibi olsa sistem hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Yeni güç kaynağı olabilir ama, sorun güç kaynağında gibi görünüyor. Sistemi tek tek mi topladınız? Yoksa hazır sistem falan mı aldınız?

Dediğiniz gibi olsa sistem hiç açılmazdı diye düşünüyorum. Yeni güç kaynağı olabilir ama, sorun güç kaynağında gibi görünüyor. Sistemi tek tek mi topladınız? Yoksa hazır sistem falan mı aldınız?
Tek tek topladım sistemi hazır sistem almadım, şu an EXPO ayarını kapattım ve deniyorum ve yine ekranım gitti fanlarım hızlandı sanırım dediğiniz gibi PSU da problem olabilir.