9700X de ben PBO + limitleri açık kullandığımda 162 watt çekiyor C23 de direk 95'i görüyor bazı oyunların shader yükelemelerinde de 95'e fırlıyor. Curve Optimizer bende -15 stabil ve kesinlikle + 100 MHz bile kabul etmiyor. Ancak tabii 105 watt Config ayarlarsanız Max 85 görüyor oyunlarda hiçbir fark yaratmaz zaten. Oyunlarda 55-70 oyununa göre değişiyor hava soğutma ile kullanıyorum.

Çok memnunum bende 2'si arasında kalıp 9700X aldım.

360 ilk sıvı soğutma ile kullanacağım sorun olmaz herhalde. PBO ve overclocktan da anlamam hiç hocam CS2 ve Arc Raiders oynuyorum. 7600 var yükseltmek için yükselteceğim biraz nefis işte 😅

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu olarak ne kullanıyorsunuz? Bende 360 mm sıvı soğutma var 142W'a kadar limitli ve R23'te 81 dereceye kadar fırlıyor.

Eki Görüntüle 226805

ID-Cooling A720 Black Extreme 2x140mm soğutucu var.

360 ilk sıvı soğutma ile kullanacağım sorun olmaz herhalde. PBO ve overclocktan da anlamam hiç hocam CS2 ve Arc Raiders oynuyorum. 7600 var yükseltmek için yükselteceğim biraz nefis işte 😅

Olmaz hocam yeterli gelir.

Son düzenleyen: Moderatör:
ID-Cooling A720 Black Extreme 2x140mm soğutucu var.

Olmaz hocam yeterli gelir.

Ben de 9700X kullanıyorum genel olarak memnunum ama size bir şey sorayım. Ben cinebech testi veya diğer testleri başlatınca işlemci 2.5-3 GHz arasına iniyor. Isınıyor desem 60 dereceyi bile geçmiyor. Neden böyle biliyor musunuz bir ayarını vs mi yapmam gerekiyor?

Ben de 9700X kullanıyorum genel olarak memnunum ama size bir şey sorayım. Ben cinebech testi veya diğer testleri başlatınca işlemci 2.5-3 GHz arasına iniyor. Isınıyor desem 60 dereceyi bile geçmiyor. Neden böyle biliyor musunuz bir ayarını vs mi yapmam gerekiyor?

Direk aldığınız gibi kullanıyorsanız 65 watt tpd değeri ile çalışıyordur yani çok az güç çeker. BIOS güncel ise 105 watt modu var onu açarsanız ekstra güç çeker ve daha yüksek frekanslara çıkar. Ayrıca PBO'yu enabled edip iyi bir soğutucunuz varsa daha yüksek hızlarda kullanırsınız.

Direk aldığınız gibi kullanıyorsanız 65 watt tpd değeri ile çalışıyordur yani çok az güç çeker. BIOS güncel ise 105 watt modu var onu açarsanız ekstra güç çeker ve daha yüksek frekanslara çıkar. Ayrıca PBO'yu enabled edip iyi bir soğutucunuz varsa daha yüksek hızlarda kullanırsınız.
Bu islemlerin işlemciye bir zarari var mı? Uzun vade de bu şekilde kullanımda ömrü kısalır mi?

Bu islemlerin işlemciye bir zarari var mı? Uzun vade de bu şekilde kullanımda ömrü kısalır mi?

Hayır hocam öyle bir şey olmaz. Bu zaten çalışma modu gibi düşünebilirsiniz. Zaten bu overclock vs değil zorlama bir şey yapmıyoruz. Düzgün bir soğutucunuz varsa hiçbir sıkıntı olmaz. Düzgün soğutucu derken yeterli anlamında ısılar biraz daha artacağı için.

Herhangi bir çift kule hava soğutucu veya tek kule iyi bir model. Ya da sıvı soğutma varsa problem olmaz.

Evet bu şekilde test ettiğimde 80-85 arasında OCCT testi 15 dk oldu. Isılar normal mi yoksa yüksek mi? Hava soğutma olarak bunu kullanıyorum: Thermalright Peerless Assassin 120 SE ARGB.