League Of Legends oynarken bu şekil olması rahatsız edici geliyor. Düzgünce 60 veya 65 olsa neyse. 50-55-65-70 şekilinde değişmesi canımı sıkıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim? Facebook sohbetlerinde birisi bunu çözmüş ama çözümü söylememiş.
Bu sorun sizinki kadar şiddetli olmasa da AM5'te var maalesef. AM5 ilk çıktığında ben 7600x ile AM5'e geçtim. Şuan 9000 serisi Zen 5 işlemcilerde de aynı sorun var. Intel fanboyuydum eskiden, Intel Nova Lake'te eksikleri gidersin direkt anakart ve işlemci satıp Intel'e geri döneceğim.
420 mm sıvı soğutma olsun, hatta custom sıvı soğutma olsun yine bu var AM5'te. Ancak delid yapılırsa o zaman ani zıplama olmaz diye düşünüyorum.
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
7600 işlemcisinden, 9700X işlemcisine geçiş yaptım. Lakin fanlar biraz garipleşti. 7600 var iken, ses sorunu yaşamıyordum. Armoury Crate üzerinden otomatik ayarlama ve standart mod ile kullanıyordum. Sessiz, dengeli ve memnumdum.
Lakin 9700X var iken fanlar bir anda yükselip, bir anda düşebiliyor hızlı şekilde. Bu da bazen sinir bozucu oluyor. Sürekli fanlar yükselip düşüyor hızları. 9700X daha agresif doğal olarak, bunun farkındayım. Bunu da sık sık yapıyor. Mesh kasaya sahibim. 3 adet ön kısımda 120mm fan, 1 adet egzoz çıkışı 120 mm fan ve 360 mm sıvı soğutma...
Konuda ki şekliyle kullanıyorum. Ekstra hiç güncellemedim iyi olduğu için. Oradan bakarak yapabilirsiniz. Güncel benim konumda ki ayarlar ve resimler. Ama Marix hocaya soralım. Kasa yapısı, fanlar, işlemci soğutucu bu ayarlar için fark ediyor mu. Çünkü sizle benim parçalarım farklıdır muhtemelen.